Liselerde akademisyen hoca eğitimleri başladı

Güncelleme Tarihi:

Liselerde akademisyen hoca eğitimleri başladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2019 17:51

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un liselerde coğrafya, tarih, kimya, biyoloji, teknik resim gibi derslere akademisyenlerin girebileceğini açıklaması üzerine bazı liselerde uygulama yeni eğitim ve öğretim yılıyla başladı. Erzincan Lisesi’nde Erzincan Üniversitesi’nden akademisyenler, Erzurum’da ise Atatürk Üniversitesi hocaları T.T. Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesi’nde derslere giriyor.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından ’Proje Okulu’ olarak kabul edilen Erzincan Lisesi'nde, akademisyenler öğrencilere ders verdi. Okul Müdürü İbrahim Salar’ın yaptığı görüşmeler sonucunda Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Prof. Dr. Ekrem Köksal kimya, Doç. Dr. Erhan Zeytun biyoloji ve Öğretim Görevlisi Selçuk Kılıç ise fizik derslerine girdi.

Erzincan Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ekrem Köksal, "Bir kimya öğretmeni olarak burada derse girmek beni çok heyecanlandırdı. İnşallah bu yıl boyunca gençlerle kimya adına bildiklerimizi paylaşıp günü geldiğinde bu gençlerimiz de burada başka öğrencilere faydalı olmalarına katkı sağlayabilirsek bizi sevindiren en önemli etken olacak" dedi. 

Haberin Devamı

Biyoloji dersinde lise öğrencileriyle buluşan Doç. Dr. Erhan Zeytun, temel bilgilerin akademik bilgilerle karışımının öğrencilere faydalı olacağını belirterek, "Temel bilgilerin akademik bilgilerle karışımı ve öğrencilerin konuyu çok daha farklı yönleriyle görmelerine olanak sağlayacak. Ufuklarını genişletebilmek ve daha uzaklara bakabilmek için önemli bir adım olacak" diye konuştu.

Derslerdeki amaçlarının öğrencileri işlemek, var olan bilgilerini artırmak olduğunu belirten öğretim görevlisi Selçuk Kılıç ise, şunları söyledi: "Bizim buradaki hedefimiz öğrencileri işlemek. Var olan bilgi ve birikimlerini arttırmak ve bunun neticesinde öğrencilerimizi Türkiye’de belli üniversitelere gönderebilmek. Tabi Erzincan Lisesi'nin proje okulu olması özellikle de göz önünde bir okul olması çok önemli. Üniversite sınavlarında da üst üste başarı elde etmiş bir lise. Ayrıca Türkiye’de adından bayağı söz ettirmiş bir okul."

Akademisyenlerin derse girmesi projesinde tarihi Erzincan Lisesi'nin proje okulu seçildiğini belirten Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, kendisinin de haftada iki gün din kültürü ve ahlak bilgisi derslerine gireceğini söyledi. Konularında uzman olan akademisyenlerin derse girmelerinin çocukları motive edeceğini belirten Gün, "Özellikle üniversiteyle işbirliği içerisinde olunması hususu bizi heyecanlandırdı. 27 yıllık öğretmenlik hayatımda öğrenciler kadar heyecanlıyım en az onlar kadar heyecanlı olmakla birlikte bugün aynı zamanda üniversiteden gelen kıymetli akademisyenlerle birlikte okulumuzda olmak bizi daha da heyecanlandırıyor" dedi.

Haberin Devamı

Liselerde akademisyen hoca eğitimleri başladı

İLK DERS COĞRAFYA
Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü ile Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü’nün işbirliği sonrası T.T. Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesi coğrafya derslerine Doç. Dr. Günay Kaya, tarih derslerine Prof. Dr. Murat Küçükuğurlu, İbrahim Hakkı Fen Lisesi kimya derslerine Prof. Dr. İrfan Kührevioğlu, Necmettin Erbakan Fen Lisesi biyoloji derslerine Prof. Dr. Ökkeş Arıcı,ÿSultan Abdülhamid Raylı Sistemler Teknolojisi MTAL Lisesi teknik resim derslerine Prof. Dr. İshak Kotçioğlu, Erzurum Lisesi tarih derslerine ise Prof. Dr. Erol Kürkçüoğlu’nun girmesine karar verildi. 

Uygulama kapsamında ilk ders Türk Telekom Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesi’nde verildi. Lisedeki coğrafya dersine Atatürk Üniversitesi Coğrafya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Günay Kaya girdi. İlk derse katılan Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, öğrencilere yeni hocalarını tanıttı ve çalışmanın amacıyla ilgili bilgi verdi. Projenin Türkiye’de eğitim-öğretimin iki ana paydaşı ve yürütücüsü olan Milli Eğitim Bakanlığı ile YÖK’ ün işbirliği kapsamında başlatıldığını belirten Kaygusuz, Erzurum’da ise projenin Atatürk Üniversitesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında yürütüleceğini belirtti. Kaygusuz, Bu kapsamda birçok okulumuzda profesörlerimiz, doçentlerimiz derse girecek. Sayın Bakanımızın da her zaman belirttiği gibi ’Eğitim ben yaptım oldu diyerek yapılacak bir iş değildir. Eğitim bütün toplum için bir ödev. Bu bir ülke ödevi.’ Biz de Erzurum’da eğitim-öğretimi tüm paydaşlarımızla iş birliği içerisinde ileriye taşımaya gayret ediyoruz. Bugün bu sınıfta değerli hocamızla birlikte bu iş birliğini somutlaştıracak ilk adımı atıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Müdürü Kaygusuz, liselerde akademisyenlerin sezon boyunca derslere gireceğini sözlü ve yazılıları da onların yapacağını bildirdi.

BAKMADAN GEÇME!