Prof. İvet Bahar ve Dr. Öğretim Üyesi Canan Dağdeviren’e yeni ödül

Güncelleme Tarihi:

Prof. İvet Bahar ve Dr. Öğretim Üyesi Canan Dağdeviren’e yeni ödül
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2019 16:59

Prof. Dr. İvet Bahar ve Dr. Öğretim Üyesi Canan Dağdeviren’e İstanbul’daki bir vakıf üniversitesi tarafından, ‘Karmaşık Sistemler: Çok yönlü etkileşmelerden özgün ve önemli oluşumlar doğuran sistemler’ alanında ödül verildi.

Haberin Devamı

Kadir Has Üniversitesi tarafından, üniversitenin kurucusu merhum Kadir Has’ın ismini yaşatmak amacıyla her yıl verilen ‘Kadir Has Ödülleri’ sahibini buldu. Prof. Dr. İvet Bahar ve Dr. Öğretim Üyesi Canan Dağdeviren, Karmaşık Sistemler: Çok yönlü etkileşmelerden özgün ve önemli oluşumlar doğuran sistemler’ alanında ödül aldı.

PROF. DR. İVET BAHAR’A ÜSTÜN BAŞARI ÖDÜLÜ
Prof. İvet Bahar, biyolojik sistemlerin fonksiyonel dinamiklerini moleküler ölçekte açıklayabilmek için geliştirdiği kuramsal ve hesaplamalı modeller, nöronlar arasında sinyal iletimi ve regülasyonu, proteinlerin dizilimi, yapıları ve fonksiyonları üzerine yaptığı çalışmalar,  rol aldığı bilgisayar destekli ilaç keşifleri ve yürüttüğü özgün araştırma projelerinde düzinelerce doktora sonrası araştırmacı, doktora  ve lisans öğrencisi ile birebir ilgilenerek, çalıştığı bu önemli alanda bilim insanı yetiştirilmesine verdiği katkılardan dolayı ‘Üstün Başarı Ödülü’ne layık görüldü.

Haberin Devamı

DR. CANAN DAĞDEVİREN’E TÜRKİYE’DEN ÖDÜL
‘Gelecek Vadeden Bilim İnsanı Ödülü’ Dr. Öğretim Üyesi Canan Dağdeviren’in, Türkiye’den aldığı ilk ödül oldu. Dağdeviren’e bu ödül; insan organları üzerine giydirilebilecek kadar esnek, bükülebilen, katlanabilen, çekip uzatılabilen ve organların ritmik hareketlerini elektrik enerjisine çevirebilen piezoelektrik aygıtlar yapması, doğası gereği rijit olan elektronik  ile yumuşak ve kıvrımlı olan biyoloji arasında köprü kurması, genç kariyerinin başından beri onlarca doktora ve lisans öğrencisinin özgün araştırma projelerini yöneterek, bu alanda bilim insanı yetiştirilmesine verdiği katkılardan dolayı verildi.

BAKMADAN GEÇME!