Prof. Dr. Selime Sezgin hayatını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Prof. Dr. Selime Sezgin hayatını kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2020 16:03

İstanbul Bilgi Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selime Sezgin hayatını kaybetti. Türkiye'de pazarlama dünyasının öncü isimleri arasında yer alan Prof. Dr. Selime Sezgin, İstanbul Teknik Üniversitesi'nde de uzun yıllar görev yapmıştı.

Haberin Devamı

Türkiye’de pazarlama dünyasının öncü isimleri arasında yer alan İstanbul Bilgi Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selime Sezgin hayatını kaybetti. 68 yaşındaki profesörün ani vefatı, akademi camiasını ve öğrencilerini yasa boğdu. Koronavirüs önlemleri nedeniyle cenaze töreni yapılmayacağı, Sezgin’in naaşının Feriköy’deki aile mezarlığına defnedileceği öğrenildi.

Üniversite tarafından yayınlanan taziye mesajında şu ifadelere yer verildi:
“Bilgi’yi Bilgi yapan en sevilen, en değerli hocalarımızdan, Prof. Dr. Selime Sezgin’i vakitsiz kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Üniversitemize yapmış olduğu önemli katkıları hiçbir zaman unutmayacağız. Ailesine, öğrencilerine ve tüm sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyoruz.”

PROF. DR. SELİME SEZGİN KİMDİR?
Boğaziçi Üniversitesi mezunu olan Prof. Dr. Sezgin, yüksek lisans ve doktora eğitimini de burada tamamladı. 1975-1981 yılları arasında aynı üniversitede asistan olarak çalıştı. Ardından 1982-1985 yılları arasında İstanbul Teknik Üniversitesi’nde (İTÜ) yardımcı doçent olarak görev aldı. 1984-1987 yılları arasında da İTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde müdür yardımcılığı görevinde bulundu. Uzun yıllar İTÜ’de çalışan Sezgin, Bahçeşehir Üniversitesi’nde de görev aldı. Sezgin 2012’den bu yana çalıştığı Bilgi Üniversitesi’nde İşletme Fakültesi Dekanı olarak görev alıyordu.

Haberin Devamı

‘BÜYÜK BİR KAYIP’
Prof. Dr. Sezgin için eğitimciler ve öğrencileri de taziye mesajlarını iletti. Onlardan birkaçı şöyle:

Enver Yücel (Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı): Prof. Dr. Selime Sezgin hocamızı kaybettik. Allah rahmet etsin. Çok güzel çalışmalarımız olmuştu.

Prof. Dr. Muhammed Şahin (MEF Üniversitesi Rektörü): Yaklaşık 20 yıl önce İTÜ’de yardımcılığını yaptığım, çok sevdiğim, çok saydığım Sevgili Hocam Prof. Dr. Selime Sezgin’in vefat haberini aldım. Çok üzgünüm. Her görüşmemizde bana  “Çocuğum” diye hitap eden, Canım Hocam hafızamda hep sevgi dolu büyük yüreğinle kalacaksın.

Erdem Aksakal: Saygıdeğer hocam Prof. Dr. Selime Sezgin’i anlatacak binlerce cümle yazabilirim buraya. Kendisini acı bir kaza sonucu kaybettik. Bizlere, öğrencilerine, bilime, doğaya, çevresine kattıklarıyla sonsuza dek yaşayacak.

Haberin Devamı

Ayhan Kaya: Sevgili Selime Sezgin hocam, nur içinde yat. Bıraktıgın boşluk dolmayacak. Özleyeceğiz seni... @BiLGiOfficial ailesi olarak çok üzgünüz...

BİLGİ İletişim Fak: BİLGİ İşletme Fakültesi hocası, hocamız Prof. Dr. Selime Sezgin’i kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Bugüne kadar yetiştirdiği binlerce öğrencinin, üniversitemizin, pazarlama dünyasının başı sağolsun...

Ayse Ertuğrul: Bahçeşehir Üniversitesi İİSBF’nde 2007-2012 yıllarında beraber çalıştığımız, İTÜ İşletme Fakültesi’nin eski ve Bilgi Üniversitesi’nin şimdiki İşletme bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Selime Sezgin’in vefatını öğrendim. Çok üzgünüm. Ailesinin ve tüm akademi camiasının başı sağolsun.

Haberin Devamı

Özgenç Öztürk: Üniversitede tez danışmanım Canım Selime Sezgin hocam’ın vefatını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Tüm öğrenciler tarafından çok sevilen çok kıymetli bir profesördü. Büyük bir kayıp. Mekanı cennet olsun.

Esra Başer: Hayata bakışı, bilgisi, deneyimi ile beni hep etkilemiş hocamın vefatı için çok üzgünüm.. Pazarlama dünyasının başı sağolsun. Allah rahmet eylesin.

Melih Elidüzgün: Çok üzgünüm. Binlerce öğrencinin olduğu gibi benim de hayatıma dokunmuştu Selime Sezgin hocam. Çok değerli bir akademisyen, çok iyi bir insandı. Şu günlerin en zor yanı da kaybettiğin sevdiklerinin, yakınlarının son yolculuğunda yanında olamamak. Mekanı cennet olsun.

BAKMADAN GEÇME!