Prens, İstanbul’da öğrencileri ödüllendirdi

Güncelleme Tarihi:

Prens, İstanbul’da öğrencileri ödüllendirdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2015 10:58

Edinburgh Dükü Uluslararası Gençlik Ödülü Programı kapsamında bu yıl 11’incisi verilen ‘Ulusal Altın Ödül Töreni’nde 21 katılımcı sertifikalarını, Birleşik Krallık Wessex Kontu Prens Edward’ın elinden aldı. Prens Edward yaptığı konuşmada yeni ödül sahiplerini kutladı.

Haberin Devamı

Gençlerin girişimcilik ve yaratıcılıklarını geliştirmeleri, sorumluluk almaları, farklı kültürleri tanımaları ve doğaya saygı duymalarını teşvik etmeyi amaçlayan Edinburgh Dükü Uluslararası Gençlik Ödülü Programı’nı başarıyla tamamlayanlara sertifikaları verildi.  21 Altın Ödül katılımcısının sertifikaları, Kraliçe Elizabeth’in en genç oğlu Birleşik Krallık Wessex Kontu Prens Edward tarafından verildi. Akfen Holding’in desteği ile Türkiye İnsan Kaynakları Vakfı’nın (TİKAV) temsili altında, Türkiye Ulusal Otoritesi tarafından yürütülen ‘Edinburgh Dükü Uluslararası Gençlik Ödülü Programı 11. Ulusal Altın Ödül Töreni’ne dün İngiltere Başkonsolosluğu ev sahipliği yaptı. 

‘Şimdi dik durabilirsiniz'

Ödül töreninde konuşan Prens Edward, “Öncelikle altın ödülü almaya hak kazanan bütün katılımcıları tebrik ediyorum. En zor an buraya çıkıp ödülü almak olmuştur. Şimdi rahatlayabilirsiniz. Hepiniz için çok değerli ve uzun bir deneyim olduğunu düşünüyorum. Ayrıca öğrencilerine destek olan ödül liderlerine, annelerine ve babalarına teşekkür etmek istiyorum. Küçük ve gururlu altın ödül ailemize hoş geldiniz. Hayatınızda bundan sonra fark yaratacağınıza inanıyorum. Şimdi daha dik durabilirsiniz. Çünkü herkes Edinburgh Dükü Uluslararası Gençlik Ödülü Programı’nı yapabileceğini söyler ama yapamaz. Siz bunu başardınız” dedi.  

Haberin Devamı

‘Ben de programın tüm kategorilerini tamamladım'

Akfen Holding Yönetim Kurulu Üyesi Pelin Akın da bu programın Türkiye’de ekonomik gelişim açısından önemine değindi. Akın, “Ülkemizde ekonomik gelişim ve refah düzeyinin artışı, genç nesillerin kendilerini donatmalarıyla olacak. Sınırlarını zorlayan, yeteneklerini keşfetmiş bir gencin doğru işi doğru zamanda yakalama şansı, kendine zaman ayırmamış bir gençten çok daha yüksek. Ülkemizdeki genç işsizliğinin yüksekliği, okuma oranının düşük olmasının yanı sıra kalifiye gençlerin doğru işlerde yer almamalarından da kaynaklanıyor. Bu yüzden bu programın önemine çok inanıyorum ve kişinin kendini tanımasına yardımcı olduğunu düşünüyorum. Ben de Bronz, Gümüş, Altın olmak üzere bütün kategorilerini tamamladım ve bugün bile faydasını hissettiğim programın Türkiye’deki her gence ulaşması için elimden geleni yapıyorum” diye konuştu.  

Sarayın kendi projesi

Haberin Devamı

Edinburgh Dükü Uluslararası Gençlik Ödülü Programı, ilk defa 1956’da Edinburgh Dükü Ödülü adı altında, Birleşik Krallık’ta Edinburgh Dükü Prens Philip’in desteği ve Alman eğitimci Kurt Hahn’ın eğitim felsefesine dayanarak hayata geçirildi.

Günümüzde 140’tan fazla ülkede uygulanan dünyanın öncü gençlik gelişim programlarından biri olarak kabul edilen ödül programına cinsiyet, kültür, dil, din, ırk, politik eğilim, zihinsel veya fiziksel engele bakılmaksızın 14-24 yaş aralığındaki tüm gençler katılabiliyor. Katılım tamamen gönüllü ve ücretsiz olmakla birlikte ödül programı, gençlerin kişisel olarak kendilerini keşfetmelerine, geliştirmelerine, özgüven ve öz-disiplin kazanmalarına destek olmayı hedefliyor. Projeden ödülle ayrılan gençlerin İngiltere’deki üniversitelere kabul edilme şansları artıyor.Ödül Programı bronz, gümüş ve altın olmak üzere toplam üç farklı kategoriden oluşuyor.

Bu kategorilerin altında ise toplumsal hizmet, fiziksel gelişim, beceri geliştirme, macera ve keşif bölümleri yer alıyor. Sadece altın kategori bünyesinde toplumsal uyum projesi bulunuyor. Haftada toplam üç saat olmak üzere katılımcıların toplumsal hizmet, fiziksel gelişim ve beceri geliştirme bölümleri için haftada birer saat faaliyetlerde bulunmaları gerekiyor. Program, Türkiye’de ilk defa 1995’te uygulanmaya başlandı.

Haberin Devamı

Türkiye’de 3 binden fazla genç ödül aldı

Türkiye’de 14 ilde, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından onaylı 60 farklı lise, üniversite ve sivil toplum örgütlerinde yürütülen program kapsamında, bugüne kadar 12 bin gence ulaşıldı. Her yıl yaklaşık 1.500 ile 2 bin civarında kişi programa dâhil olurken, bugüne kadar 3 binden fazla katılımcı ödül almaya hak kazandı. Dünya genelinde ödül programı vasıtasıyla 8 milyonu aşkın gence ulaşıldı.

BAKMADAN GEÇME!