Pomem ne demek ve açılımı nedir? Pomem neyin kısaltması

Güncelleme Tarihi:

Pomem ne demek ve açılımı nedir Pomem neyin kısaltması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2022 00:56

Pomem, Polis Meslek Eğitimi Eerkezinin kısaltmasıdır. Polis meslek eğitim merkezine kayıt olabilmek için öncelikle dört yıllık üniversitelerden birinden mezun olmak gerekmektedir. POMEM mezun olduktan sonra Polis Eğitim Merkezi sınavlarına girerek kazananların altı aylık eğitim aldığı kurumdur. Pomem eğitimini başarıyla tamamlayanlar Polis olarak emniyet teşkilatında göreve başlayabilmektedir. Burada sizin için, Pomem ne demek ve açılımı nedir? POMEM neyin kısaltması detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Polis Meslek Eğitim Merkezi’nin kısaltması POMEM, eğitim süresi altı ay olarak belirlenmiştir. Özel durumlarda bu süre dört aya kadar indirilebilmektedir. Her yıl yapılan sınavlar sonucunda POMEM başvurusu 3 aşamada gerçekleşmektedir. Bunlar ön sağlık kontrol aşaması, fiziki yeterlik ve mülakat sınavları olarak düzenlenmiştir. 

 POMEM Ne Demek ve Açılımı Nedir? 

 Pomem, Polis Meslek Eğitim Merkezi demektir. Dört yıllık üniversite mezunları arasından emniyet mensubu olmak isteyenler girebilmektedir. Fakat öncelikle gerekli sınav aşamalarında başarılı olmaları gerekmektedir. Üç aşamada uygulanan sınavlardan ilki, Ön sağlık kontrolüdür. Emniyet teşkilatında görev yapabileceklerin gerekli kriterlere sahip olması gerekmektedir. İkinci aşama fiziki yeterlilik sınavı ve üçüncü aşama da mülakat sınavlarıdır. 

Haberin Devamı

 POMEM Neyin Kısaltması 

 Pomem, Polis Mesleki Eğitim Merkezi kısaltmasıdır. Bu kurumdan alacakları eğitim sonucunda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve gereken şartları taşıyanlar polis olmaktadır. Katılım için gerekli sınavlardan geçerek başarılı olan adaylar kurumda eğitim almaya hak kazanmaktadır. Ve asayiş, güvenlik birimi olarak çalışan emniyet teşkilatında polis olarak çalışmaktadırlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!