Bursluluk sınavı saat kaçta bitecek? Sınav kaç dakika?

Güncelleme Tarihi:

Bursluluk sınavı saat kaçta bitecek Sınav kaç dakika
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2018 15:16

MEB tarafından ortaokulların 5, 6, 7, 8’inci, liselerin hazırlık sınıfıyla 9, 10 ve 11’inci sınıflarına yönelik düzenlenen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) başladı. Bursluluk sınavı sonuçları ise 18 Temmuz’da ilan edilecek. Peki Bursluluk sınavı saat kaçta bitecek? Sınav kaç dakika?

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 3 Haziran Pazar günü İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) düzenliyor. Sınava ortaokulların 5, 6, 7, 8’inci, liselerin hazırlık sınıfı ile 9, 10 ve 11’inci sınıfları katılıyor. 3 Haziran Pazar günü düzenlenecek sınav saat 10.00’da başlayacak. Sınavda öğrencilere dört seçenekli 100 soru sorulacak, sınav süresi 120 dakika olacak.

KİMLİK BELGELERİ OLMAYAN İÇERİ ALINMAYACAK
Kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için öğrencilerin en geç saat 09.30’da giriş belgelerinde belirtilen salona alınmak üzere hazır bulunması gerekiyor. Adaylar sınava giderken yanlarında ‘Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi’ ile kimlik belgeleri (T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı veya geçerlilik süresi devam eden pasaport), koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi bulundurmalı. Kimlik belgeleri yanında olmayanlar kesinlikle sınava alınmayacak. Öğrenciler salonlara girerken görevliler tarafından, ‘Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi’ndeki fotoğrafıyla karşılaştırma yapılacak.

Haberin Devamı

BUNLARI YANINDA BULUNDURANIN SINAVI İPTAL
Öğrenciler, sınav salonlarına alınırken üzerlerinde kullanımı doktor raporuyla belirlenen hasta veya engellilere ait cihazlar (işitme cihazı, insülin pompası, şeker ölçüm cihazı ve benzeri) hariç, çanta, cep telefonu, telsiz, radyo, saat, bilgisayar, kamera gibi iletişim araçlarıyla depolama kayıt ve veri aktarma cihazları, kablosuz iletişim sağlayan cihazlar ve kulaklık, kolye, küpe, bilezik, yüzük, broş ve benzeri eşyalarla her türlü elektronik ve mekanik cihazlar, databank sözlük, hesap makinesi, kâğıt, kitap, defter, not gibi dökümanlar, pergel, açıölçer, cetvel, delici ve kesici aletlerle sınav salonuna alınmayacak. Sınav anında bu araç gereçleri yanında bulundurduğu tespit edilenlerin de kuralları ihlal ettiği gerekçesiyle tutanakla sınavı geçersiz sayılacak.

SON 30 DAKİKA ÇIKIŞLAR YASAK
İÖKBS başladıktan sonra ilk 15 dakika içinde salona giren öğrenciler sınava alınacak ve bu adaylara ek süre verilmeyecek. Sınav güvenliğinin sağlanması için ilk 30 dakika tamamlanmadan sınav salonu terk edilmeyecek. Sınav bitimine 15 dakika kala, hiçbir öğrenci salondan çıkamayacak.

Haberin Devamı

SONUÇLAR TEMMUZDA
İOKBS sonuçları 18 Temmuz’dan itibaren bakanlığın http://www.meb.gov.tr ve http://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinde ilan edilecek. Okul müdürlükleri, velinin istemesi hâlinde ‘Sınav Sonuç Belgesi’ni elektronik ortamdan alıp, onayladıktan sonra mühürleyerek öğrenci velisi ya da öğrenciye imza karşılığı verebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!