Patates Kaç Dakikada Haşlanır? Fırında, Düdüklüde Veya Tencerede Ne Kadar Sürede Pişer?

Güncelleme Tarihi:

Patates Kaç Dakikada Haşlanır Fırında, Düdüklüde Veya Tencerede Ne Kadar Sürede Pişer
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2021 21:21

Patlıcangiller familyasından olan patates, dünya mutfağının vazgeçilmez bir otsu bitki türleri arasında yer almaktadır. Ülkemizde de sıklıkla tüketilmekte olan patatesin haşlaması sonucu çeşitli gıda takviyeleri ile tüketimi yapılmaktadır. Patates haşlamak isteyen kişiler genel olarak öğrenciler olsa da ev hanımları da patates haşlama konusunda bilgi almak istemektedir. Patates haç dakikada haşlanır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Haberin Devamı

Patatesin haşlanma süresi genel olarak kabuklarının soyulup soyulmadığına ve kesme şekline göre farklılık göstermektedir. Kabuğu soyulmuş ve küçük doğranmış patatesler yaklaşık 15 ile 20 dakika süre içerisinde haşlanmaktadır.

Patates Kaç Dakikada Haşlanır?

Püre halinde ve farklı gıda takviyeleri ile birlikte yemeklere lezzet katan patateslerin ortalama haşlanma süreleri 15 ile 20 dakika arasında değişmektedir. Bu süre patateslerin küçük kesilmesi sonucu ortaya çıkar. Daha büyük dilimli kesilen patateslerin haşlanma süreleri ise daha yüksek olabilmektedir.

Fırında, Düdüklüde veya Tencerede Ne Kadar Sürede Pişer?

Fırında patates pişirme süresi ortalama 40 dakika civarındadır. Düdüklü pencerede kabukları soyulmuş ve küçük dilimlenmiş patates pişirme süresi ise yaklaşık 5 dakika kadardır. Tencerede patates pişirme süresi de 20 dakika kadar sürmektedir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!