Paslanma Fiziksel Mi Kimyasal Mı? Paslanma Nasıl Ve Neden Olur

Güncelleme Tarihi:

Paslanma Fiziksel Mi Kimyasal Mı Paslanma Nasıl Ve Neden Olur
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2022 10:14

Paslanma fiziksel mi kimyasal mı olduğu araştırılan değişimlerden biridir. Özellikle kullanım alanının geniş olmasından dolayı paslanma merak edilen konular arasındadır. Bu bakımdan paslanmanın nasıl bir değişim olduğunu öğrenebilir ve bu bilgiyi rahatlıkla kullanabilirsiniz. Paslanma fiziksel mi kimyasal mı? Paslanma nasıl ve neden olur tüm detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Paslanma, demir ve oksijenin tepkimeye girmesi ile oluşan bir durumdur ve bu durumun sonucunda maddelerde bir değişim meydana gelir. Bu değişim kimyasal bir değişimdir çünkü maddelerin kimlikleri değişir. 

 Paslanma Fiziksel mi, Kimyasal mı? 

 Paslanma, suyun bulunduğu ya da nemli ortamlarda maddelerin oksijen ile kimyasal tepkimeye girmesi sonucu oluşur Bu tepkimenin sonucunda maddelerde bir değişim olur ve bu da kimyasal bir değişim olarak kabul edilir. Paslanma, kimyasal bir değişimdir çünkü paslanan bir maddenin bir daha eski haline dönme ihtimali yoktur. Paslanma sonucu maddelerin hem dış görünüşünde hem de kendisinde bir takım değişiklikler gözlemlenir ve bu da kimyasal bir değişim olduğunu gösterir. 

 Paslanma Nasıl ve Neden Olur? 

 Paslanma, maddelerin oksijen ile tepkimeye girmesi ve sonucunda demir oksitin oluşmasıyla ısı açığa çıkarak olur. Bu tepkime zamanla paslanma oluşturur ve bu şekilde maddeler paslanır. Metallerin rutubetli ya da nemli, asitli ortamlarda bulunması sonucunda paslanma durumu meydana gelir. Bu nedenle demirleri ya da metalleri nemli, asitli ya da rutubetli yerlede bulundurmamak gereklidir. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!