Özel okulların yeni başkanı Nurullah Dal: Öğretmene yatırım en büyük önceliğimiz

Güncelleme Tarihi:

Özel okulların yeni başkanı Nurullah Dal: Öğretmene yatırım en büyük önceliğimiz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2017 09:06

Türkiye’de yaklaşık 7500 özel okulda 1 milyon 200 bini aşkın öğrenci eğitim görüyor, 110 bin öğretmen çalışıyor. Türkiye Özel Okullar Derneği’nin yeni Başkanı dernekte 17 yıldır görev yapan Nurullah Dal oldu.

Haberin Devamı

Dal, yeni görevine seçildikten sonra sorularımızı yanıtlarken tam da özel okullara kayıt dönemi yaşadığımız bugünlerde velilere şu mesajı verdi:

Kademe farklılığı nedeniyle yani 4’üncü sınıftan 5’inci sınıfa geçerken ya da 8’inci sınıftan 9’uncu sınıfa geçerken okul fiyatlarındaki artışlarda farklılık olur. Ancak ara sınıflarda geçişlerde enflasyon değerinde artış olmalı ki bu da yüzde 12 civarındadır. Okulların mayıs sonuna kadar bu ücretlerini açıklamaları lazım. Ayrıca geçen yıl farklı oranlarda kurumların iyi niyeti ve öğrencinin kazanımıyla alınan indirimler koşullar değişmemişse devam eder. Veliyle yapılan sözleşme gereği bu böyledir. Ancak velinin durumu iyileşmişse bunu okula tebliğ edip, indirimin kaldırılması gerekir.

ÖĞRETMENE YATIRIM ŞART

Haberin Devamı

Önümüzdeki dönemde öğretmen eğitimi üzerine var olan çalışmaların ciddi şekilde yoğunlaştıracağız, bununla ilgili AR-GE merkezi de kuracağız. Ciddi ortaklarla hareket edeceğiz. Yurt içi ve dışında sosyal sorumluluk projesi uygulayan, eğitime katkı sağlayan kuruluşlarla özel anlaşmalar yaparak bu çalışmayı yürüteceğiz. Öğretmenlerimize 5-6 ayrı programla öğretmen eğitimi vereceğiz. Teknolojinin sınıfta kullanılmasıyla ilgili uluslararası müfredatlar ciddi çalışmalar yapılmış, öğretmenlerimize ücretsiz eğitim imkanı sunacağız.

Bütün materyalleri eğitim alan öğretmenlere online açılacak.

FİNLANDİYA İLE SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ

Ayrıca Finlandiya hükümetiyle eğitim ataşeliği kanalıyla dernekte sürekli eğitim merkezi kuracağız. Bu merkezi de önümüzdeki sene öğretmenlerimize açacağız. İyi ve kaliteli öğretmen yetiştirmek istiyoruz. Biz ne yaparsak yapalım okul yatırımcısı olarak en iyi lokasyonu da yakalasak, teknoloji ile okulu donatsak her şeyin sonunda öğretmen  geliyor. Donanımlı öğretmen istiyoruz, ülkemiz ve bizim için bu çok önemli. Dernek elinden gelen her şeyi maddi manevi yapacak.

VELİLERLE KURUMLAR ARASINDA KÖPRÜ OLACAĞIZ

Okullarımızın menfaatlerini korumak, özel okulculuğun önünü açmak için birçok çalışma yaptık. Öğretmenlerle yaptığımız çalışmalar sonucunda veli ve öğrencilerin lehine de bazı çalışmalar yapmak istiyoruz. Onların kurumdan memnuniyetini arttırmak en önemli hedefimiz. Velilerle okul aile birlikleri kanalıyla, öğrenci başkanlarıyla platformlar oluşturmak istiyoruz. Bütün taraflar yan yana gelerek sorunları konuşsunlar ve biz de köprü olalım. Aradaki  pürüzleri daha hızlı çözülsün diye ortamlar yaratmaya çalışıyoruz.

Haberin Devamı

TEŞVİKLERDEN YARARLANMAK İSTİYORUZ

Herhangi bir esnaf bir dükkan açmak isterse teşvik alıyor ama bir arkadaşımız anaokulu açmak isterse hiçbir teşvik alamıyor. Oysa en az 10 kişi istihdam ediyor. Burası da istihdam üreten ekonomik birimler. Bu birimler birkaç senedir yapılan teşviklerden faydalanamıyor. KOBİ değiliz, KOSGEB teşviğinden faydalanamıyoruz. Teşviklerden faydalanmak için kendi bakanlıklarımızla çalışıyoruz, teşviklerinden bütün kurumların faydalanmasını istiyoruz. KOBİ tanımı içine alınmak istiyoruz.

Özel okulların yeni başkanı Nurullah Dal: Öğretmene yatırım en büyük önceliğimiz

NURULLAH DAL KİMDİR?

1966 yılında İstanbul’da doğan Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği mezunu olan Dal, 1987’den itibaren İstanbul İşletme İktisadi Enstitüsü’nde yüksek lisans yaptı. New York Üniversitesi’nde bilgisayar programlama ve veri analizi üzerinde 2 yıl eğitim gördü. Kendi alanı dışında Polonya ve Almanya’da gıda üzerine çalıştı. Daha sonra dedesi Hasan Yeşil’in kurduğu Aksaya Koleji’nin 10’uncu yılında bu okulun kurucu temsilcisi ve Genel Müdürü oldu.

Haberin Devamı

2012’den itibaren aile içinde yapılan düzenleme üzerine yönetim kurulunda buradaki görevine devam etti. Ayrıca 5 yıl önce açtığı 3 yurdun da kuruculuğunu üstlendi.

Özel Okullar Derneği’nde 2000 yılından itibaren Yönetim Kurulu’nda bulunan Dal’ın büyük kızı Birnur bu yıl Hukuk Fakültesi’nden mezun olacak. Küçük oğlu Ali Cüneyt ise 8’inci sınıfa geçecek.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!