Özel Okullar Derneği’ne yeni başkan

Güncelleme Tarihi:

Özel Okullar Derneği’ne yeni başkan
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2017 17:38

Sekiz yıldır Cem Gülan’ın başkanlık görevini yürüttüğü ve 53 ilden 1.103 özel okulun üye olduğu Türkiye Özel Okullar Derneği’ne yeni başkan seçildi. 2013’ten bu yana başkan yardımcılığı yapan Nurullah Dal derneğin yeni başkan oldu. Dal, “Yeni dönemde iki hedefimiz var. AR-GE çalışmaları ve öğretmen eğitimlerine yoğunlaşacağız. Veli ve öğrencilerimizin sorunlarının daha hızlı çözülmesi için platform oluşturacağız” dedi. 

Haberin Devamı

2009-2013 yılları arasında Cem Gülan’ın tek başına, 2013’ten bu yana da Gülan ve Yusuf Tavukçuoğlu’nun eş başkanlığını yürüttüğü, 53 ilde 248 özel okul sahibine ait 1.103 üye okulu bulunan Türkiye Özel Okullar Derneği’ne yeni başkan seçildi. Son dönemde başkan yardımcısı olarak görev yapan Nurullah Dal, derneğin yeni başkanı oldu. Dal, kurulduğu 1951 yılından bu yana 17 kişinin başkanlık ettiği derneğin 18’inci başkanı olarak görev yapacak. Dernekler Kanunu’nda yapılan değişiklikle eş başkanlık kaldırıldığı için, dernek bundan sonra tek başkan yönetiminde olacak. Dün yapılan kapalı oylama sonucunun belli olmasının hemen ardından yeni başkan olarak Hürriyet’e konuşan Nurullah Dal, bundan sonraki dönemde iki öncelikli hedefe yoğunlaşacaklarını belirterek şunları söyledi:

Haberin Devamı

İKİ HEDEFE YOĞUNLAŞACAĞIZ

“16 senedir dernekte devam ediyoruz. Bayrağı biz devraldık. Yeni sistem yine ekip çalışması olacak, çok güzel bir yönetim kadromuz var. Bütün yaptıklarımıza ek olarak iki önceliğimiz bulunuyor. Yeni dönemde AR-GE çalışmalarına ve öğretmen eğitimlerine ağırlık vereceğiz. Bunlarla ilgili ciddi platformlar oluşturacağız. Derneğimizin bir kolunu, bir nevi öğretmen akademisi boyutuna getirmek istiyoruz. Farklı protokollerle uluslararası kurumların da içinde olduğu, öğretmenlerimize dünyadaki gelişmeleri aktarabileceğimiz çok yoğun çalışmalarımız olacak. Bu tür çalışmalar zaten vardı ama daha çok yoğunlaşacağız. Ayrıca veli ve öğrenci temsilcilerimizle onların problemlerini dinleyeceğiz, daha hızlı çözülmesi için kurumlarıyla aralarında köprü oluşturmak istiyoruz. Yaptığımız lobi çalışmaları, kurumlarımızın bürokrasideki sıkıntıları ve dertleriyle ilgili ilişkilerimiz devam edecek.”

Dernek başkanı dışındaki diğer üyeler ise şöyle:

İ.Erkan Çelik - Zafer Öztürk (Başkan Yardımcısı), Hayik Nişan (Genel Sekreter), Özlem Karsan (Musahip Üye); Mina Akçen, Oya Düşmez, Prof. Dr. Mehmet Karaca, Binnur Karademik (Üyeler).

Ayrıca derneğin son dönem eş başkanlarından olan Yusuf Tavukçuoğlu ise, Yüksek İstişare Konseyi Başkanı seçildi.

BAKMADAN GEÇME!