ÖSYS başvuruları pazartesi başlıyor

Güncelleme Tarihi:

ÖSYS başvuruları pazartesi başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2015 13:36

2015’te üniversite sınavlarına girecek adaylar için ÖSYS başvuruları 5 Ocak Pazartesi günü başlıyor. ÖSYM, 2015-ÖSYS kapsamında yaptığı yenilikle önce başvuruları alacak, ardından sınav ücretleri bankaya yatırılacak.

Haberin Devamı

Buna göre adaylar 5-19 Ocak arasında başvuru merkezleri, sınav koordinatörlükleri veya bireysel olarak internet aracılığıyla başvurularını yapabilecekler. Ardından da 20 Ocak akşamına kadar anlaşmalı bankalar aracılığıyla ya da www.osym.gov.tr adresindeki ödemeler sekmesinden sınav ücretlerini yatırarak, başvurularını tamamlayabilecekler.
ÖSYS’ye başvuru yaptığı halde süresi içinde sınav ücretini yatırmayan adayların başvuruları, tamamlanmamış olacağından işleme alınmayacak. Adayların, mağdur olmamaları için başvuru işlemlerini tamamlandıktan sonra Aday İşlemleri Sistemine girerek bilgilerinizi mutlaka kontrol etmesi gerekiyor. Üniversiteye giriş sürecinde adayları bilgilendirmek amacıyla hazırlanan Aday El Rehberi’ne ÖSYM’nin internet sitesinden ulaşılabilir.

Haberin Devamı

“Senaryo ve iddialara itibar etmeyin”

ÖSYM ayrıca başvuru sürecinin başlaması ile birlikte, asılsız ve yanıltıcı bilgiler ortaya atılabileceğine dikkat çekerek, adaylara ve ailelerine şu uyarıda bulundu:
“2015-2016 öğretim yılında yükseköğretim programlarında öğrenim görecek öğrencilerin seçilmesi ve yerleştirilmesi süreci olan 2015-Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (2015-ÖSYS), 5-19 Ocak 2015 tarihleri arasında başvuruların alınması ile başlayacak. 2 milyondan fazla öğrencimiz ve aileleri ile birlikte 10 milyona yakın insanımızı ilgilendiren bu süreç doğal olarak büyük dikkat çeken, heyecan uyandıran ve bu nedenle de kamuoyunda hassasiyetle takip edilen kritik bir süreç. Adaylarımızın emekleri ‘emanet’ olarak değerlendirip, gizlilik ve güvenlik ilkelerine bağlı şekilde hak ve adalet ölçülerine göre seçme ve yerleştirme yapan ÖSYM’nin bundan taviz vermeyeceğini tekrar vurguluyoruz. Ancak bu süreçte, adayların ve kamuoyunun hassasiyeti üzerinden menfaat temin etmek isteyen, kurum hakkında olumsuz algı oluşturmaya çalışan ve kurumu hedef göstermek suretiyle toplumsal barışı zedelemeye kasteden bazı kesimlerin bu süreçte asılsız, yanıltıcı bilgiler ileri sürmeye başladıkları görülüyor. Türkiye’nin geçtiği bu kritik süreçte sorumsuzca kurgulanan her türlü senaryo ve iddialara itibar edilmemesi gerektiğini bir kez daha duyururuz.”



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!