YKS giriş belgeleri nasıl öğrenilir? İşte YKS sınav giriş yeri sorgulama ekranı

Güncelleme Tarihi:

YKS giriş belgeleri nasıl öğrenilir İşte YKS sınav giriş yeri sorgulama ekranı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2019 09:13

Üniversiteye geçiş için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından düzenlenecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) giriş belgeleri adayların erişimine açıldı. 15-16 Haziran'da üç oturumda düzenlenecek olan YKS giriş belgeleri, Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden yapılacak giriş ile görüntülenebilecek. Peki, YKS giriş belgeleri nasıl öğrenilir? İşte, AYT, TYT ve YDT sınavları ile gerçekleştirilecek olan YKS sınav giriş belgesi ve sınava yönelik ÖSYM'nin önemli uyarıları hakkında bazı detaylar...

Haberin Devamı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), 15-16 Haziran'da yapılacak YKS'ye girecek adayların sınava giriş belgelerini adayların erişimine açtı. Adayların sınava girecekleri bina ve salonlara atanma işlemleri tamamlanmasıyla birlikte, YKS sınav giriş yeri sorgulamaları hız kazandı. İşte, YKS sınav giriş belgesi sorgulama ekranı...

YKS İÇİN YOL HARİTASI

ÖSYM'den YKS giriş belgeleri için yapılan açıklama şu şekilde;

15 Haziran 2019 tarihinde uygulanacak olan 2019-YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT), 16 Haziran 2019 tarihinde uygulanacak olan 2019-YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve 2019-YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT)adaylarının sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile saat 09.00'dan itibaren edinebileceklerdir.

Haberin Devamı

SINAV SALONLARI İÇİN ÖNEMLİ UYARI

ÖSYM, 15 Haziran'da gerçekleştirilecek olan sınav için adaylara saat uyarısında bulundu. Adayların Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) için saat 10.00'dan sonra salonlara alınmayacağını duyuran ÖSYM, Yabancı Dil Testi (YDT) için ise bu saatin 15.30 olduğunu duyurdu.

SINAVDA HANGİ TESTLER YER ALACAK?

TYT’de; Türkçe Testi, Sosyal Bilimler Testi, Temel Matematik Testi ve Fen Bilimleri Testi yer alacaktır.

AYT’de adaylara, Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1, Sosyal Bilimler-2, Matematik ile Fen Bilimleri testlerinden oluşan bir kitapçık verilecektir. AYT’de adaylar, hesaplanmasını istedikleri puan türü için gereken testleri cevaplayacaklardır. SAY, SÖZ ve EA puan türlerinin hepsinin hesaplanmasını isteyen adaylar, sınav süresince tüm testleri cevaplayabileceklerdir.

YDT, Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinde yapılacaktır. Her dil için ayrı soru kitapçığı bulunacaktır. Sınavda adaya, başvuruda bildirdiği yabancı dile ait soru kitapçığı verilecektir.

TYT VE AYT SINAVI (YKS) NE ZAMAN YAPILACAK?

Haberin Devamı

ÖSYM'nin belirlediği takvime göre;

TYT: 15 Haziran 2019 Cumartesi, 135 dakika
AYT: 16 Haziran 2019 Pazar, 180 dakika
YDT: 16 Haziran 2019 Pazar, 120 dakika

olarak gerçekleştirilecek.

TYT VE AYT SINAVINDA HANGİ SORULAR SORULACAK?

TYT’de Türkçe Testi, Sosyal Bilimler Testi, Temel Matematik Testi ve Fen Bilimleri Testi yer almaktadır.

AYT’de Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 Testi, Sosyal Bilimler-2 Testi, Matematik Testi ve Fen Bilimleri Testi yer almaktadır. YDT’de ise, Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça testleri yer almaktadır.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!