ÖSYM’den e-YDS uyarısı

Güncelleme Tarihi:

ÖSYM’den e-YDS uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2016 17:03

ÖSYM, e-YDS elektronik ortamda yapılacağı için, adayların sınavda uygulanacak ara yüzleri sınav öncesinde tanıması ve sisteme aşinalık kazanması amacıyla bir deneme e-Sınavı hazırladı.

Haberin Devamı

Elektronik Yabancı Dil Sınavları (e-YDS), 2017 yılında da devam edecek. ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre, e-YDS elektronik ortamda yapılacağından, adayların sınavda uygulanacak ara yüzleri sınav öncesinde tanıması ve sisteme aşinalık kazanması amacıyla bir deneme e-Sınavı hazırlandı. ÖSYM Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“6114 sayılı Kanun’un 3’üncü maddesi 2’nci fıkrasının (a) bendinin verdiği yetki ile 2014 yılında merkezimiz tarafından bilgisayar üzerinde (elektronik sınav) yapılmaya başlanan Elektronik Yabancı Dil Sınavları (e-YDS), 2017 yılında da devam edecek. 4 Ocak 2013 tarihli ve 28518 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan ‘Yabancı Dil Bilgisi Seviye Belirleme Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik’ kapsamında yapılacak olan e-YDS, aynı yönetmelik uyarınca merkezimiz tarafından yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) ile eşdeğerdir. e-YDS’ye giren adayların kazanmış oldukları haklar, YDS’ye giren adayların kazanmış oldukları haklarla aynı. e-YDS Kılavuzu’nda yer alan ‘e-YDS’ye katılmak isteyen bir aday, bir takvim yılı içerisinde (12 ay) aynı dilden sadece bir kez sınava girmek için sınav ücreti ödeyebilir.’ koşulu e-YDS 2016/11 itibariyle ‘e-YDS’ye katılmak isteyen bir aday, son 3 ay içerisinde aynı dilden sadece bir kez sınava girmek için sınav ücreti ödeyebilir’ şeklinde değiştirildi. 2017 Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS) sınav tarihleri ve deneme e-Sınav uygulaması, aşağıdaki bağlantılarda sunulmuş olup e-YDS elektronik ortamda yapılacağından, adayların sınavda uygulanacak ara yüzleri sınav öncesinde tanıması ve sisteme aşinalık kazanması amacı ile bir deneme e-Sınavı hazırlandı. Bu sınavlara katılacak adayların sınavdan önce deneme sınavından yararlanmaları önemli.”

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!