ÖSYM’den e-YDS duyurusu – İngilizce sınavı başvuruları ne zaman?

Güncelleme Tarihi:

ÖSYM’den e-YDS duyurusu – İngilizce sınavı başvuruları ne zaman
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2018 10:23

ÖSYM, resmi web sayfası ve sosyal medya hesabı üzerinden e-YDS başvurularının başladığını duyurdu. Adaylar, İngilizce e-YDS başvurularını 18 Nisan-3 Mayıs tarihleri arasında online sistem üzerinden gerçekleştirebilecek.

Haberin Devamı

e-YDS 2018/5 İngilizce sınavı, 12 Mayıs 2018 tarihinde Ankara, İstanbul ve İzmir’de gerçekleşecek. Sınav 180 dakika sürecek. Adaylar, saat 14.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacak.

Adaylar, sınava 18 Nisan - 3 Mayıs 2018 tarihleri arasında, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden saat 14.00'den itibaren yapabilecek.

Sınava alınacak aday sayısı, e-YDS sınav binalarının aday kapasitesiyle sınırlı olacağından bu sınavda kontenjan, Ankara’da 4 bin 200, İstanbul’da 432, İzmir’de 112 olacak. Sınav ücretini ilk ödeyen adaylar kontenjana dâhil edilecek. Kontenjan dolduğu takdirde adayların sınav ücretini yatırması sistem tarafından engellenecek, ödeme kabul edilmeyecek ve e-YDS için sınav ücreti ödeme süresi sonlandırılacak.

e-YDS, elektronik ortamda yapılacağından, adayların sınavda uygulanacak ara yüzleri sınav öncesinde tanıması ve sisteme aşinalık kazanması amacıyla deneme e-Sınav hazırlandı. Bu sınavlara katılacak adayların sınavdan önce deneme sınavından yararlanmaları önemli.

Haberin Devamı

2018 E-YDS KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN
DENEME E-SINAV UYGULAMASI İÇİN TIKLAYIN
BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!