ÖSS ödülü estetik

Güncelleme Tarihi:

ÖSS ödülü estetik
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2007 10:13

Estetik operasyon yaşı gün geçtikçe düşüyor. Aileler artık üniversiteyi kazanan çocuklarına estetik operasyon hediye ediyorlar.

Haberin Devamı

Son yıllarda yapılan araştırmalara göre Türkiye'de estetik ameliyat için talepte bulunanların yaş ortalamı 18'e kadar indi. Hatta pek çok ebeveyn ÖSS'yi kazanan kızlarını estetik ameliyatla ödüllendiriyor.

Acıbadem Bakırköy Hastanesi Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Atilla Arıncı gençlerin eskiye oranla yüzde 30-40 gibi büyük bir bölümünün yüzlerini veya vücutlarını beğenmediğini söylüyor. Arıncı "30-40'lı yaşlardaki kadınlar daha çok karın gerdirme, göğüs kaldırma gibi operasyonlar yaptırıyor. Oysa 17-18 yaşındaki genç kızlar Hollywood güzellerine özenip burun, çene ve dudak operasyonlarını tercih ediyor. Önce sınava girip, sonra ameliyat oluyorlar. Onların cildi zaten çok genç ve diri, operasyona hiç ihtiyaçları yok. Ailelerin bilinçli olması gerekiyor" diyor.

YENİ YÜZ YENİ HAYAT
Bazı estetik uzmanları genç yaşta operasyonları gereksiz bulurken bazı uzmanlar ise bunu bir olgunluk olarak değerlendiriyor. Academic Hospital Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Erdem Tezel, gençlerin de estetik yapabileceğini savunuyor. Tezel, "Öğrenciler tatilin başında ameliyat olup bir dahaki okul dönemine yeni bir ifadeyle girmek istiyorlar. Üniversiteye başlamak üzere olan gençlerin kusurlarının farkına varıp bunları değiştirme arzusu içinde olmaları bir olgunluktur" diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!