Örtbas Nasıl Yazılır? Örtbas Kelimesi Tdk'ya Göre Bitişik Mi Yazılır Ayrı Mı?

Güncelleme Tarihi:

Örtbas Nasıl Yazılır Örtbas Kelimesi Tdkya Göre Bitişik Mi Yazılır Ayrı Mı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2022 23:06

Türkçe içerisinde yazımı merak edilen pek çok sözcük yer almaktadır. Farklı kelimelerin kullanımı ile bir araya gelen kelimeler pek çok kişi tarafından yanlış yazıma neden olmaktadır. Kelimelerin anlamları araştırılırken aynı zamanda yazım şekline de bakılmalıdır. Yazım şekli sözcüklerde farklı olabilmektedir. Örtbas kelimesi de yazımı merak edilen sözcüklerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Örtbas kelimesi hakkında tüm detaylar ve yazım şeklini sizler için derledik.

Haberin Devamı

 Örtbas kelimesi Türkçede bir şeylerin üstünü kapatma olarak bilinmektedir. Aynı zamanda geçiştirme anlamlarına da gelmektedir. Kullanım alanına göre kelime farklı bir anlam kazanmaktadır. Bu kelimenin anlamının yanı sıra yazım şekli de oldukça fazla kişi tarafından merak konusudur. Özellikle TDK kullanım alanı ve yazımı kelimenin doğru şekilde yazılmasına yardımcı olmaktadır. 

 Örtbas Nasıl Yazılır? 

 Örtbas kelimesi iki heceden oluşmaktadır. Ört ve bas heceleri birleşimi ile örtbas kelimesi ortaya çıkmaktadır. Bazı cümlelerde kapatma ve geçiştirme anlamlarına gelmektedir. Türkçede okunduğu gibi yazılan kelimelerden biri olarak bilinmektedir. Sözcük hakkında TDK kullanım alanları da pek çok bilgi vermektedir. 

 Örtbas Kelimesi TDK'ya Göre Bitişik mi Yazılır Ayrı mı? 

Haberin Devamı

 Örtbas kelimesi TDK anlamına ve yazım şekline göre okunduğu gibi yazılmaktadır. Kelime tamamen bitişik şekilde yazılarak cümle içerisinde kullanılmaktadır. Pek çok kişi bu kelimeyi hecelerine ayırarak kullanmaktadır. Bu kullanım yanlış yazıma neden olmaktadır. Örtbas kelimesi TDK' göre de bitişik şekilde yazıldığı bilinmektedir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!