Organik tarım uzmanları üniversiteden yetişecek

Güncelleme Tarihi:

Organik tarım uzmanları üniversiteden yetişecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2013 16:22

Pamukkale Üniversitesi’ne (PAÜ) bağlı dört yıllık Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nda Organik Tarım İşletmeciliği Bölümü açıldı.

Haberin Devamı

Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Şevket Civelek, bölümün Türkiye’de ilk kez açıldığını, mezunlarının “organik tarım uzmanı lisans diploması” alacaklarını, bu yıl eğitime başlayacak bölüme 60 öğrenci alacağını bildirdi. Bölgenin ve ülkenin ihtiyacı olan, bilgi ve becerisini en şekilde kullanan insan gücünü yetiştirmeyi hedeflediklerini bildiren Civelek şunları söyledi:
“Küreselleşmenin beraberinde getirdiği negatif çevresel etkenler günümüz tarımını tekrar doğal alanlara yöneltti. Tüketiciler artık her ürünün doğal olanını tercih ediyor. Bu bağlamda PAÜ Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Türkiye’de bir ilke imza attı, ilk organik tarım işletmeciliği bölümünü Çivril ilçesinde açtık. İlçede organik tarım sahaları ve seraları kurularak, buralarda üretim yapılacak.”
Civelek, iş adamı Atasay Kamer’in katkılarıyla kurulan yüksekokulda, öğrencilere barınma ve yemek bursu verileceğini söyledi. İş adamı Atasay Kamer de doğduğu bölgenin gelişmesi için üzerlerine düşen konularda yardıma hazır olduklarını belirterek, “En büyük dileğim okulumuzu gelecekte kütüphanesi, sosyal tesisleri ve barınma imkanlarıyla uluslararası standartlara sahip bir kampus olarak görebilmek. Böylelikle Çivril’in akademisyenler ve üniversiteliler için cazip bir merkez haline geleceğine inanıyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!