Organ bağışına dikkat çekildi

Güncelleme Tarihi:

Organ bağışına dikkat çekildi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2019 14:35

Hayata Bağış Derneği’ tarafından, organ bağışının önemine dikkat çekmek ve toplumsal bir bilinç oluşturmak amacıyla düzenlenen üniversitelerarası kısa film yarışmasında, sinema ve televizyon bölümü öğrencisi Taner Eser, ikinci oldu. Yarışmaya 23 üniversiteden 34 yarışmacı katıldı.

Haberin Devamı

İstanbul Şehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü son sınıf öğrencisi Taner Eser, Hayata Bağış Derneği’nin organ bağışının önemine dikkat çekmek ve toplumsal bir bilinç oluşturmak amacıyla düzenlediği üniversitelerarası kısa film yarışmasında ‘Yedek Pil’ adlı filmiyle ikincilik ödülü kazandı. Hayata Bağış Derneği’nin organ bağışında farkındalığı artırmak için düzenlediği ‘Organ Bağışı’ temalı kısa film yarışmasında ödül alan filmin yönetmenliğini, İstanbul Şehir Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümü öğrencisi Taner Eser üstlenirken, senaryosunu aynı bölüm öğrencisi olan Ramazan Kılıç yazdı. Vefat eden yaşlı bir insanın gençlere yaptığı organ bağışını ele alan filmin hikâyesi metaforlar üzerinden anlatılıyor. İnsanları temsil etmesi için saat metaforunun kullanıldığı filmde; köstekli saat yaşlı kimseyi, kol saati de gençleri temsil ediyor.

Haberin Devamı

Yarışmaya farklı illerden beşi vakıf; 18’i devlet olmak üzere 23 üniversiteden 34 yarışmacı katıldı. 24 kısa filmin değerlendirmeye alındığı yarışmanın jüri üyelikleri ise Sarp Apak, Cengiz Bozkurt, Onur Buldu, Haki Biçici, Hakan Algül ve Memorial Hastaneleri Göğüs Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adnan Sayar’dan oluştu.

BAKMADAN GEÇME!