ÖRAV’dan STEM eğitimi için önemli adım

Güncelleme Tarihi:

ÖRAV’dan STEM eğitimi için önemli adım
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2018 12:26

ÖRAV, ABD Ankara Büyükelçiliği’nin desteğiyle ‘STEM Öncüleri’ projesi başlatıyor. Projeyle Türkiye’de 5 ilde 250 öğretmen ve yaklaşık 1000 öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.

Haberin Devamı

Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV), ABD Ankara Büyükelçiliği’nin desteğiyle Ocak 2019’da başlayacak ‘STEM Öncüleri’ projesiyle Van, Sivas, Hatay, Uşak, Zonguldak’ta 250 öğretmen ve yaklaşık 1000 öğrenciye ulaşacak. Proje sayesinde STEM alanında yeni öğretim uygulamaları geliştirmeleri için eğitimcilere destek verilecek. Öğrencilere ise 21’inci yüzyıl becerilerinin kazandırılması hedefleniyor.

21’İNCİ YÜZYIL BECERİLERİNİ KAZANDIRMAK İSTİYORUZ
Projenin 11 Aralık’ta düzenlenen toplantısında konuşan vakfın genel müdürü Füsun Çürüksu, uzun zamandır STEM alanındaki çalışmaları takip ettiklerini belirterek, “Proje; öğrenci, öğretmen ve eğitim sistemimize çok önemli katkılar yapmayı amaçlıyor. Türkiye’de kıymetli bir eğitim içeriğini hayata geçirirken uluslararası işbirliklerine de katkı sağlıyoruz. 21’inci yüzyıl becerilerinin okullarda daha fazla yer alması için çalışıyoruz. STEM öncüleri projemizden matematik ve fen bilimleri gibi STEM alanlarındaki branşlardan öğretmenlerimiz faydalanacak. Ayrıca İngilizce öğretmenlerini de proje kapsamına aldık” diye konuştu.

Haberin Devamı

250 ÖĞRETMEN VE 1000 ÖĞRENCİ
Projenin eğitim direktörü Arzu Atasoy da ilk öğretmen eğitimlerinin ocakta başlayacağını ve programın Şubat 2020’de sona ereceğini söyledi. Atasoy projenin nasıl uygulanacağıyla ilgili şu bilgileri paylaştı:
“Proje ocakta 5 ilden 25 ortaokul öğretmeninin eğitimiyle başlayacak. Bu öğretmenler STEM eğitimi ve uygulamaları hakkında özel geliştirilen programa katıldıktan sonra diğer öğretmenlerle buluşacak. Onlara eğitim verecek. Bu sistemle 2020 Şubatı’na kadar 250 eğitimciye ulaşacağız. Okullarda ise öğrencilere bu alanda eğitim alan öğretmenler tarafından STEM odaklı, disiplinlerarası ve 21’inci becerilerini kazandıracak uygulamalar yapılacak. 600-1000 arasında öğrencinin projeden faydalanacağını öngörüyoruz.”

İstanbul Amerikan Başkonsolosluğu Basın Ataşesi Melissa O’Shaughnessy ise Türkiye’de eğitime destek verdiklerini ve ÖRAV ile işbirliği yaptıkları için gurur duyduklarını söyledi.

BAKMADAN GEÇME!