ÖRAV, eğitimcileri desteklemeye devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

ÖRAV, eğitimcileri desteklemeye devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2018 15:29

Öğretmenlerin mesleki ve kişisel gelişimi alanında çalışan Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV), yeni projeler ve ulaştığı eğitimci sayısını arttırarak, 2017-2018 eğitim öğretim yılını tamamladı.

Haberin Devamı

Öğretmen Akademisi Vakfı, 230 eğitimciden oluşan ekibiyle 81 ilde 160 binden fazla öğretmen ve eğitim yöneticisiyle atölye çalışmalarında buluştu. Ulusal ve uluslararası projelere  imza atan ÖRAV, Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları’nın desteğiyle hayata geçirdiği “Öğretmenin İzinde” projesi kapsamında, 5 il ve 15 ilçede toplam 1.400 eğitimciye ulaştı.

ÖĞRENCİLERE HAK VE SORUMLULUKLARI ÖĞRETİLİYOR
Ayrıca Aflatoun’un tasarladığı ve ÖRAV’ın 5 Taş Sosyal ve Finansal Liderlik Eğitimi adıyla yürüttüğü program, 12 ilde toplam 210 öğretmen ve 5 binden fazla öğrenciyle uygulanmaya başlandı. Garanti Bankası’nın desteğiyle yürütülen program, öğrencilerin karakter gelişimini desteklemeyi, hak ve sorumluluklarını öğretmeyi, tasarruf ve harcama bilinci, finansal kayıt tutma, bütçe yapabilme, gelir elde etme amaçlı projeler geliştirme yetkinliklerini artırmayı ve sosyal adalet konusunda girişimci projeler üretmelerini teşvik etmeyi amaçlıyor.

Haberin Devamı

Vakıf, Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi (ECOSOC) ‘özel danışmanlık statüsü’, Association For Teacher Education in Europe (ATEE) ve UN Global Compact üyelik başvurularının kabul edilmesi ve Avrupa Birliği Komisyonu’nun, AB hibeleri almak için başvuruda bulunan kurumların şeffaflık belgelerini inceleyerek onayladığı ‘Transparency Paper’ belgesini de almaya hak kazandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!