İmam hatipe dönüşüme tepki

Güncelleme Tarihi:

İmam hatipe dönüşüme tepki
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2016 11:21

Antalya’da yapımı devam eden ilkokulun imam hatip ortaokuluna dönüştürüldüğünü belirten Kızıltoprak Mahallesi sakinleri, düzenledikleri basın açıklamasında "Okulumuza, çocuklarımızın geleceğine dokunulmasın. Herkes eşit şekilde ulaşabileceği eğitimi alsın" dedi.

Haberin Devamı

Muratpaşa İlçesi’nde Kızıltoprak Mahallesi sakinleri, 937 Sokak’ta yapımı devam eden ilkokulun imam hatip ortaokuluna dönüştürülmesine tepki amacıyla basın açıklaması yaptı. Okul inşaatı önünde bir araya gelen mahalle sakinleri, ‘Okulumuzu geri istiyoruz’ yazılı pankart açtı.

Mahalle sakinleri adına açıklama metnini okuyan Berrin Çelik, yapımı devam eden Kızıltoprak İlkokulu’nun imam hatip ortaokuluna dönüştürüldüğünü söyledi. Mahalle sakinlerinin ilkokula ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Çelik, mahalleye en yakın okulda çocukların 45-50 kişilik sınıflarda eğitim gördüğünü ve çocukları servisle okula göndermek zorunda olduklarını anlattı.

Bölgede imam hatip ortaokulu bulunduğunu aktaran Çelik, "Biz velilerin tek bir isteği var okulumuza dokunulmasın, çocuklarımızın geleceğine dokunulmasın. Herkes eşit şekilde ulaşabileceği eğitimi alsın. Çocuklarımız hak ettiği şekilde bir eğitim alsın, geleceğe güvenle baksın" diye konuştu.

Haberin Devamı

Mahalle sakinleri olarak, ‘en iyi okul eve en yakın okuldur’ mantığına inandıklarını dile getiren Çelik, çocuklarının tam gün eğitim alabilmesini ve okuluna yürüyerek gidebilmesini istediklerini söyledi. Velilerin bu isteğinin yerine getirilmesini talep ettiklerini aktaran Çelik, ilkokulun imam hatip ortaokuluna dönüştürülmemesi için mahalle sakinlerinden yaklaşık 500 imza topladıklarını, dilekçeleri Muratpaşa Kaymakamlığı’na vereceklerini belirtti.

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!