Okullardaki kar tatili bu şehirlerde devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

Okullardaki kar tatili bu şehirlerde devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2016 09:45

Türkiye'yi etkisi altına alan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı illerdeki kar tatilleri 6 Ocak'ta da devam ediyor. İşte bu şehirler ve ilçeler...

Haberin Devamı

Ağrı: Tutak Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada kar yağışı nedeniyle ilçedeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildiği belirtildi.

Ayrıca, Hamur ilçesinde de köy okulları ile ilçe merkezinde taşımalı eğitim verilen ilk ve orta dereceli okulların da 6 Ocak Çarşamba günü tatil edildiği açıklandı.

Kars: Sarıkamış ilçesinde olumsuz hava şartları nedeniyle merkez ve köylerdeki ilk ve orta dereceli okullar, 6 Ocak Çarşamba tatil edildi.

Siirt: Bazı okullarda eğitime bir gün ara verildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, il genelinde, yoğun kar yağışının yanı sıra hava sıcaklığındaki düşüş ve buzlanma nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklardan çocukların etkilenmemesi için ulaşımda sıkıntı çekilen ve yolları kapalı köy okullarındaki öğrenciler yarın idari izinli sayılacak.

Haberin Devamı

Bayburt: Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan, il genelinde dün akşam saatlerinde başlayan yoğun kar dolayısıyla bugün eğitime ara verileceğini söyledi.

Karın etkisini artırmasının beklendiğini belirten Çağlayan, "Herhangi problem yaşanmaması için il genelinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı özel ve resmi tüm eğitim kurumlarında eğitim ve öğretime bugün ara verildi" dedi.

Çağlayan, engelli personelin de yarın izinli sayılacağını söyledi.

Tunceli: Yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi ile 4 ilçede 6 Ocak Çarşamba günü eğitime bir gün ara verildi.

Tunceli Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, yoğun kar yağışı nedeniyle Tunceli il merkezi ile birlikte Nazimiye, Hozat, Pertek ve Çemişgezek ilçelerinde okullar bir gün tatil edildi.

Malatya: Yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi ve tüm ilçelerde 6 Ocak Çarşamba günü ilk ve ortadereceli okullarda eğitime 1 gün ara verildi.

Malatya Valisi Süleyman Kamçı, kar yağışı nedeniyle ilk ve ortadereceli okullarda 6 Ocak Çarşamba günü eğitime bir gün ara verildiğini açıkladı. Vali Süleyman Kamçı açıklamasında, "Malatya ili ve tüm ilçelerinde, bugünkü şartlarda okullar tatil edilmiştir" dedi.

Erzincan: 4 ilçede kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar bir gün süreyle tatil edildi.

Haberin Devamı

Valilikten yapılan açıklamaya göre kar yağışı nedeniyle Erzincan’ın İliç, Kemah, Kemaliye ve Refahiye ilçeleriyle köylerinde ilk ve orta dereceli okulların 6 Ocak günü tatil edilmesi kararlaştırıldı. İliç, Kemah, Kemaliye ve Refahiye’de okullarda eğitim- öğretime 7 Ocak sabahı yeniden başlanacak.

Erzincan Valiliği, 4 ilçenin ardından kent merkezi ve bağlı köylerde de eğitime 1 gün ara verdi.

Bitlis: İl merkezi ve Güroymak ilçesinde, yoğun kar yağışı nedeniyle 6 Ocak'ta okullarda eğitime ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, kar yağışı ve ulaşımda yaşanan aksamalar nedeniyle, il merkezi ve merkeze bağlı köylerde yarın eğitime ara verilmesi kararı alındığı belirtildi.

Haberin Devamı

Şanlıurfa: Siverek İlçesi’nde, yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli eğitim kurumları 1 gün süreyle tatil edildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta öğretim okullarının 6 Ocak Çarşamba günü tatil edildiği duyuruldu.

Şırnak: Valilik, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle il merkezi ve bağlı belde ile köylerde, 6 Ocak'ta eğitime bir gün ara verildiğini açıkladı. Şırnak Üniversitesi’nde de, 6 Ocak'ta eğitime ara verildi.

Şırnak Valiliği’nin yazılı açıklamasında, "İlimizde etkili olan yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle, Şırnak merkez ve merkez ilçeye bağlı belde ve köylerde, ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarında 06.01.2016 tarihinde eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir. Ayrıca, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel de idari izinli sayılacaktır" denildi.

Haberin Devamı

Şırnak Üniversitesi’nden yapılan yazılı açıklamada, "Yoğun kar yağışı nedeniyle üniversitemizde eğitime ara verildi. İlimizde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle üniversitemize bağlı tüm akademik birimlerde 06 Ocak 2016 tarihinde eğitime ara verilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Elazığ: Yoğun kar yağışı nedeniyle Elazığ'daki okullarda eğitime bugün de ara verilecek. Valilikten yapılan açıklamada, kar yağışının sürmesi nedeniyle merkez ve 10 ilçede eğitim öğretime bir gün daha ara verildiği belirtildi. Açıklamada şöyle denildi:
"Elazığ Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünden alınan verilerin değerlendirilmesi neticesinde, mevcut kar yağışının il genelinde devam edeceği, buna bağlı olarak buzlanma ve don olayının beklendiğinden, yaşanan ağır kış koşullarının olumsuz etkilerinin en aza indirilmesi ve yaşanması muhtemel olumsuzlukların önüne geçilebilmesi amacıyla yarın il genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir."

Haberin Devamı

Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli hamile ve engelli personelin de idari izinli sayılacağı kaydedildi. Elazığ ve bağlı köylerdeki okullarda kar yağışı nedeniyle dün de eğitime ara verilmişti.

Kastamonu, Samsun: Kastamonu Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu, kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde ulaşımda güçlük çekildiğini belirtti. Bu nedenle bazı ilçelerde yarın eğitime ara verilmesini kararlaştırdıklarını dile getiren Bahçacıoğlu, "Yoğun kar yağışı nedeniyle yarın Bozkurt'taki tüm okullarda, İnebolu'da ise ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verilecek. Kar yağışının yoğunluğuna göre tedbirlerimizi almayı sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Samsun'un Alaçam ilçesinde taşımalı eğitim verilen okullarda kar nedeniyle 6 Ocak'ta eğitim yapılmayacak.

Diyarbakır: Valilikten yapılan açıklamada, kar yağışının yoğunlaşarak artacak olması nedeniyle, merkez ilçeler ile Çınar, Çüngüş, Dicle, Hani ve Lice ilçelerindeki özel ve resmi tüm eğitim kurumlarında eğitime 6 Ocak'ta ara verildiği bildirildi.      

Batman: Sason Kaymakamı Tekin Dundar da ilçe genelinde etkili olan kar dolayısıyla yaşanan don ve buzlanmadan nedeniyle herhangi bir mağduriyete yer vermemek amacıyla ilçe merkezi ve köylerdeki tüm okullarda 6 Ocak'ta 1 gün süreyle eğitime ara verildiğini söyledi.

Çankırı: Yapraklı İlçesi’nde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar 6 Ocak'ta tatil edildi.

Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle Yapraklı İlçesi ile bu ilçeye bağlı köylerde 6 Ocak'ta ilk ve orta dereceli okulların bir gün süreyle tatil edildiği belirtildi.

Bingöl: Karlıova ilçesinde kar yağışı nedeniyle 6 Ocak'ta okullarda eğitim yapılmayacak Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşullarının sürmesi nedeniyle, ilçedeki ilk ve orta dereceli okullarda bugün eğitime ara verilmesinin kararlaştırıldığı belirtildi. Bingöl Valiliği de etkili kar yağışı ve olumsuz hava koşulları dolayısıyla il merkezi ile bağlı köylerdeki ilk ve orta dereceli okulların bugün tatil edildiğini açıkladı.

Bartın: Merkez ile Ulus ilçesinde etkili olan kar nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda 6 Ocak’ta eğitim yapılamayacak.

Valilikten yapılan açıklamada, kar kalınlığının bir metreyi aşması ve karın henüz erimemesi nedeniyle yarın merkez ve Ulus ilçesinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verileceği bildirildi.

Amasra ilçesinde eğitime devam edileceği, Kurucaşile ilçesindeki durumun ise kapalı köy yollarının açılmasına bağlı olarak ilerleyen saatlerde belli olacağı kaydedildi.

Van: Çatak ilçesinde okullar 5-6 Ocak 2 gün süreyle tatil edildiği duyuruldu. Öte yandan Van'ın Erciş ilçesinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verilmesi kararlaştırıldı. Erciş İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe genelinde okulların tatil edilmesi kararı aldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Şimşek, yaptığı açıklamada, ilçe genelindeki okulların, yoğun kar yağışı nedeniyle bir günlüğüne tatil edildiğini bildirdi.

Erciş ilçesinde de yoğun kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi.

Giresun: Şebinkarahisar Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada ise ilçedeki okullarda eğitim-öğretime 5 ve 6 Ocak'ta ara verildiği belirtilerek, hamile ve engelli kamu personelinin de aynı tarihlerde idari izinli sayılacağı bildirildi.

Sivas: Sivas Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulu'nca alınan karar gereğince kentte etkili kar yağışı nedeniyle merkez ilçe, merkeze bağlı belde ve köylerde, eğitime 5 ve 6 Ocak’ta ara verildiği açıklandı.

Açıklamada, aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan gaziler, engelli personel ile hamile personelin de idari izinli sayılacağı belirtildi.

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!