Okullarda da maske zorunluluğu kalktı

Güncelleme Tarihi:

Okullarda da maske zorunluluğu kalktı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2022 18:16

Bilim Kurulu toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kapalı alanlarda maske zorunluluğunun kalktığını açıklamasının ardından Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan da okullarda maske kullanımının kalkacağı açıklaması geldi.

Haberin Devamı

Günlerdir merakla beklenen Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kapalı alanlarda uygulanan maske zorunluluğunun kaldırıldığını söyledi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Okullarda ve diğer kapalı alanlarda maske mecburiyeti kalktı” dedi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de yarından itibaren öğretmen ve öğrencilerin maske takmayacağını duyurdu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın “Kurulun en önemli toplantılarından biri olacak” dediği Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı bugün yapıldı, yeni kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kapalı alanlarda uygulanan Maske zorunluluğunun kaldırıldığını duyurdu. Maske zorunluluğu sadece toplu taşıma araçları ve sağlık kuruluşlarında vaka sayısı 1000’in altına düşene kadar devam edecek.

Haberin Devamı

BAKAN KOCA: OKULLARDA MASKE MECBURİYETİ KALKTI
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Okullarda ve diğer kapalı alanlarda maske mecburiyeti kalktı. Toplu taşıma araçlarıyla sağlık kuruluşları, vaka sayısı 1.000’in altına düşene kadar uygulamada istisnayı teşkil ediyor. Çok yakında yüzümüzün akıyla maskesiz hayata geçiyoruz. Dün 2.604 olan vaka sayısından bu belli!” ifadelerini kullandı.

Daha sonra bir tweet daha atan Bakan Koca, maskeli bir öğrenci fotoğrafı paylaşarak “HATIRA FOTOĞRAFIMIZI ÇEKTİRELİM. Okullarda maske mecburiyeti kalktı” ifadelerine yer verdi.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI: YARINDAN İTİBAREN MASKE TAKILMAYACAK
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de yarından itibaren öğretmen ve öğrencilerin maske takmayacağını duyurdu.

YÖK BAŞKANI ZORUNLULUĞUN ÜNİVERSİTELERDE DE KALKTIĞINI DUYURDU
YÖK Başkanı Özvar da “Bilim Kurulumuzun önerisi ve Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamaları doğrultusunda tüm yükseköğretim kurumlarında kapalı mekanlardaki Maske kullanma zorunluluğu kaldırılmıştır. Maskesiz bu yeni dönemde tüm öğrencilerimize sağlık ve başarılar diliyorum” dedi.

BAKMADAN GEÇME!