Karneler ne zaman verilecek? Okullar ne zaman kapanacak?

Güncelleme Tarihi:

Karneler ne zaman verilecek Okullar ne zaman kapanacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2017 09:18

Karnelerin verilme günü yaklaşırken yaz tatilinin ne zaman başlayacağını sorgulayan vatandaşlar, okullar ne zaman kapanacak sorusuna cevap arıyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın verdiği takvim bilgisine göre okulların ne zaman kapanacağını öğrenmek isteyen vatandaşlar, yeni sezonda okulların ne zaman açılacağını da merak ediyor. Peki, karneler ne zaman verilecek? İşte, okullar ne zaman kapanacak? İşte, detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Okullar ne zaman kapanıyor, yaz tatili ne zaman başlayacak sorusuna cevap arayan vatandaşlar, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayımladığı takvimi merakla araştırıyor. Yeni sezonda okulların ne zaman açılacağını da merak eden vatandaşlar, tatil planlarını buna göre düzenleyecek. İşte, merakla araştırılan okullar ne zaman kapanacak sorusunun cevabı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayımladığı bilgilerin detayları

OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK? YENİ SEZON NE ZAMAN AÇILACAK?

Okullar ne zaman kapanacak sorusunun yanıtı, Milli Eğitim Bakanlığı iş takvimi üzerinden verildi. Buna göre okullarda 9 Haziran Cuma gün son ders zili çalınacak.

Gelecek sezon ise MEB'e bağlı her derece ve türdeki eğitim ve öğretim kurumlarında 2017-2018 eğitim öğretim yılı,

18 Eylül 2017 Pazartesi günü başlayacak ve 19 Ocak 2018 Cuma sona erecek.

Haberin Devamı

Yarıyıl tatili, 22 Ocak 2018-2 Şubat 2018 tarihleri arasında yapılacak.

İkinci kanaat dönemi ise 5 Şubat 2018 Pazartesi başlayacak ve 8 Haziran 2018 Cuma sona erecek.

2018-2019 eğitim öğretim yılı ise 17 Eylül 2018 Pazartesi başlayacak.

YAZ TATİLİNDE NELER YAPMALIYIZ?

1 - Öğrenmek için zaman ayırın. 15-20 dakika mutlaka okumalarını sağlayın. Uzun yaz tatili çocukların zevk aldıkları şeyleri rahat rahat okuyabilecekleri fırsatını verecek onlara. Sınava girme kaygısı olmadan, konuyla ilgili sorular sorulmayacağının rahatlığı ile istediği bir ya da iki kitabı okumasını sağlayın. Kitap almaya birlikte gidin. Hatta internetten beğenecekleri bir kitap için araştırma yapmalarını isteyin. Kitapçıya gittiğinizde siz de kendinize bir kitap almayı unutmayın. Hatta o kitabı neden aldığınızı anlatın. Daha okumayı tam olarak sökemediyse, seçtiği kitabı ona siz okuyun.

2 - Yabancı dili öğrenmeye devam etmesini ve küçük yaş gruplarında her gün karşılaştığı sözcüklerden kartlar hazırlamalarını sağlayın. Bırakın kartları onlar hazırlasınlar. Ne kadar yaratıcı olduklarına siz de şaşıracaksınız. Çizgi filmleri orijinal dillerinde seyrettirin. Filmler her yaş grubu için eğlenceli öğrenme aracı olabilirler. Alt yazıyı da orijinal dilinde bırakın. Duyduklarını okumak daha rahat anlamalarını sağlar.

Haberin Devamı

3 - Matematikten uzaklaştırmayın. İnternette matematik üzerine eğlenceli tonlarca etkinlik bulabilirsiniz. Khan Akademi sitesi bir tuş ötenizde.

4 - Yazmalarını sağlayın. Konu ne olursa olsun, her gün yazmaları dil becerilerinin güçlenmesini olumlu etkiler. Deftere yazmak istemeyenler olacaktır ama özellikle küçük yaş grubu yazma becerilerini kalem ve kağıtla daha fazla geliştirirler. Bilgisayarda yazmak istiyorlarsa da, bırakın yazsınlar. Ama yazdıklarını mutlaka okuyup, beğendiğinzi gösterin. (Tabii sizinle paylaşmak isterlerse)

Matematik ve fen bilgisini mutfakta yaşayarak öğrenebilirler

5 - Kodlama öğrenmelerine yardımcı olun. Bir çoğumuz kodlama bilmesek de internette çocuklar için kodlama öğreten onlarca site var. Sizden daha çabuk öğrenecekleri gerçeğini artık hepimiz kabul etmiş durumdayız. Code.org, The Foos, Scratch, Code Monkey, Codecademy ilk akla gelen siteler ama daha fazlasını internette bulabilirsiniz. Hem de 5 yaş grubundan başlayarak.

Haberin Devamı

6 - İstedikleri bir konuda internette araştırma yapmalarını sağlayın. Yaptıkları araştırmanın sonuçlarını sizinle paylaşacakları ortamları yaratın. Her çocuğun hakkında daha çok şey bilmek isteyeceği bir kişi, bir olgu, bir yer, bir olay mutlaka vardır. Bırakın istedikleri kadar bilgi toplasınlar. Çocuğunuzun bilmediğiniz ya da dikkat etmediğiniz yönlerini keşfetmek sizin de hoşunuza gidecektir.

7 - Mutfakta yardımcı olmalarının dışında, kendi tariflerini de uygulayabilmeliler. Matematikten fen bilgisine pek çok bilgiyi yaşayarak edinebilecekleri mükemmel bir ortam sunar mutfaklar çocuklara. Bardağın, fincanın, yemek kaşığının ölçü aleti olabileceği gerçeği ile karşılaştıkları yegane yerlerdir mutfaklar. Fiziksel ve kimyasal değişimleri en gerçek haliyle yemek pişirirken göreceklerdir. Sunumda gösterecekleri sanatçı tarafları da cabası olacak.

Haberin Devamı

Okula döndüklerinde ne yazık ki öğrendiklerinin büyük kısmını unutan çocuklar, ilk haftalarda büyük zorluk yaşarlar. Öğretmenler de, daha önce hiç olmamış gibi, birçok şeyi yeniden öğretmek zorunda olmaktan hep şikayet eder. Her şey daha fazla yapmakta gizli. Yaz tatili keyfini bozmadan da daha fazla alıştırma yapılabilir. Gerçek yaşamla doğrudan ilintili her türlü alıştırma/ çalışma, çocukların okul sırasında edindikleri bilişsel ve akademik becerilerini unutmalarını engeller.

Notla değerlendirilmeyecekleri ürünleri yaratma süreci, hem eğlenceli hem de öğretici olacaktır. İyi tatiller.  

BAKMADAN GEÇME!