Okulda deprem tatbikatı

Güncelleme Tarihi:

Okulda deprem tatbikatı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2007 15:04

Ankara Valiliği Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliği ve Gazi Ünivertesi Doğa Sporları Arama Kurtarma Merkezi'nin (GÜDAK) uzman ekiplerince Elmadağ İlçesi'ndeki Yaşar Doğu İlköğretim Okulu'nda deprem tatbikatı yapıldı.

Haberin Devamı

Toplam 60 sivil savunma ekibi ve 9 donanımlı arama kurtarma aracı ile yapılan tatbikatı, bölgedeki okulların yanı sıra çok sayıda ilçe sakini izledi. Deprem tatbikatını izleyenlere teorik bilgiler vererek başlayan Ankara Valiliği Sivil Savunma Arama Kurtarma Birlik Müdürü Metin Göker, Elmadağ Belediyesi Konferans Salonunda öğrencilerle izleyicileri afetler konusunda bilgilendirdi. İzleyiciler deprem, sel, su baskınları, heyelan, çığ düşmesi, volkanik olaylar ve yeraltı sularının getireceği felaketler konusunda bilgi sahibi olurken felaketlere karşı alınması gereken önlemler konusunda teorik bilgilere sahip oldu.

Daha sonra tatbikatın yapılacağı Yaşar Doğu İlköğretim Okulu'na geçilerek, uzman sivil savunma ekiplerince tatbikat yapıldı. Tatbikatta öğrencilerin izdihamla karşılaşmaması için önlem alınırken, okul içinde kalan öğrenciler liberatör, kaydırma tüneli, kucakta indirme, tek noktadan indirme, atlama yatağı teknikleri kullanıldı. Arama kurtarma çalışmalarına ‘Lisa' isimli kurt köğeği de katıldı. Aldığı tüm emir ve komutları eksiksiz yerine getiren Lisa, öğrenci ve izleyicilerden bol bol alkış topladı.

Haberin Devamı

Arama kurtarma çalışmalarını yakından izleyen Elmadağ Kaymakamı Osman Kaymak, tatbikatı başarıyla tamamlayan ve bölge halkını doğal afetler konusunda bilgilendiren uzman ekiplere teşekkür etti. 1999 yılında meydana gelen Marmara depreminde uzun süre kriz masası yöneticiliği yaptığını beliten Kaymakam Kaymak, tatbikatın gerçeği aratmadığını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!