Öğretmenlerin mesleki çalışma programı

Güncelleme Tarihi:

Öğretmenlerin mesleki çalışma programı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2022 10:31

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 20-24 Haziran tarihlerini kapsayan dönemde Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) üzerinden yapılacak mesleki çalışma programı başlangıcında öğretmenlere yönelik videolu bir mesaj yayımladı. Özer mesajında 2022 yılının ilk 5 ayında öğretmenlerin ve okul yöneticilerinin mesleki ve kişisel gelişimine destek olmak amacıyla verilen belge sayısının geçen yıla göre yüzde 220 oranında arttığını ifade etti.

Haberin Devamı

ÖBA ana sayfasına giren tüm kullanıcıları karşılayan mesajında Özer, şunları kaydetti:

ÖĞRETMENLERİMİZ YENİ ÖZLÜK HAKLARINA KAVUŞMUŞ OLACAK
“Ne mutlu bizlere ki 1 milyon 200 bin öğretmeni ile güçlü bir eğitim kadrosuna sahibiz. Bakanlık olarak öğretmenlerimizi her açıdan desteklemek onların toplumdaki itibarlarını artırmak ve mesleki gelişimlerini sürekli kılmak en öncelik verdiğimiz alandır. Bu hususta bu yıl tarihî nitelikte gelişmelere tanıklık ettik. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde müjdesini verdiği Öğretmenlik Meslek Kanunu 14 Şubat 2022 tarihinde Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Böylece 60 yıldır dile getirilen öğretmenlerimize yönelik müstakil bir meslek kanunu hayata geçirilmiş oldu. Bunun parçası olmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduğumu özellikle ifade etmek istiyorum. Bu kanun ile öğretmenlik, özel bir ihtisas mesleği olarak tanımlanmış oldu. Öğretmenlerimiz öğretmen, uzman öğretmen ve başöğretmen şeklinde kariyer basamaklarında ilerleyebilecek kazandıkları bu yeni unvanlarla uyumlu bir şekilde başta maaş artışı olmak üzere yeni özlük haklarına kavuşmuş olacaklar.

Haberin Devamı

ÖĞRETMENLERİN EĞİTİM İHTİYAÇLARINA CEVAP VEREN SİSTEM
Birinci uygulamada Okul Temelli Mesleki Gelişim Programı’nı hayata geçirdik. Bu program ile her bir okulumuzun kendi öğretmenlerinin eğitim ihtiyaçlarına cevap verebildiği bir sistem oluşturduk. Öğretmenlerimiz görev yaptıkları okul ortamında ihtiyaç duydukları eğitimleri alarak kendi ihtiyaçlarını karşılayan bir eğitime katılma şansı buldular. İkinci uygulama olarak mesleki gelişim toplulukları oluşturduk. Bu uygulamayla öğretmenlerimizin meslektaşları, akademisyenler, alanında uzmanlar ile buluştuğu, tecrübelerini paylaştığı uygulama temelli bir eğitim yaklaşımını hayata geçirdik. Üçüncü yaklaşım olarak Öğretmen, Yönetici Hareketlilik Programı’nı hayata geçirdik. Bu program ise öğretmen ve yöneticilerimizin iyi örnekleri yerinde gördükleri ve kendi okullarına aktarabildikleri bir uygulamadır. Böylece öğretmenlerimiz ziyaret ettikleri okulun geliştirmiş olduğu olumlu kültürü kendi gözlem ve deneyimleriyle özümseme ve kendi okullarında hayata geçirme imkânı elde edeceklerdir.

Haberin Devamı

BELGE SAYISI YÜZDE 220 ORANINDA ARTTI
Öğretmen Bilişim Ağı, öğretmenlerimizin mesleki gelişimleri için bir buluşma noktası olarak tasarlanarak iyi uygulamaların paylaşılması ve yaygınlaşmasına da katkı sunmaktadır. Gelinen noktada Bakanlığımızca öğretmenlerimizin ve okul yöneticilerinin mesleki ve kişisel gelişimine destek olmak amacıyla verilen belge sayısı yüzde 220 oranında artmıştır. Ortaya konan tüm bu yaklaşımlarda amacımız, okul yöneticilerimizin ve öğretmenlerimizin sürekli yanında olarak siz değerli öğretmenlerimizin kişisel ve mesleki gelişimlerini sürekli desteklemektir.”

BAKMADAN GEÇME!