Öğretmenlerin kaleminden kahramanlık hikayeleri

Güncelleme Tarihi:

Öğretmenlerin kaleminden kahramanlık hikayeleri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2021 07:00

Öğretmenler, Çanakkale Savaşları sırasında yaşanan kahramanlık hikâyelerini ortaokul öğrencileri için yeniden kaleme aldı...

Haberin Devamı

Millî Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çanakkale Savaşı’nın genç, yaşlı, çocuk, kadın yüz binlerce kahramanının ölümsüz hatırasını yaşatmak için “Çanakkale Kahramanlarını Öyküleştirme Çalışması” hazırladı. Proje dahilinde öğretmenler, Çanakkale Savaşları sırasında yaşanan kahramanlık hikayelerini ortaokul öğrencileri için yeniden kaleme aldı.

10 FARKLI ÖYKÜ

Projede yer alan öğretmenler, 1915’te cepheyi ziyaret eden Ömer Seyfettin, Orhan Seyfi Orhon, Mehmed Emin Yurdakul, İbrahim Çallı, Celal Sahir Erozan, Hamdullah Suphi Tanrıöver gibi 30’a yakın sanatçıdan, 106 yıl sonra, kahramanlık hikâyelerinin yaşandığı “Çanakkale Savaşları”nın yeni nesillere aktarılması görevini devraldı. Muharebelerin yaşandığı alanı ziyaret eden öğretmenler, hem Çanakkale Savaşları hem de hikâyesini yazacakları kahramanla ilgili araştırmalar yaptı. Yaklaşık bir yıllık çalışma ile Çanakkale kahramanlarının ölümsüz hatıralarını hafızalarda yaşatmak amacıyla 10 öykü yazıldı. Çanakkale kahramanlarını öyküleştirme konusunda öğretmenlere Dr. Zeki Gürel, Yusuf Dursun, Kadir Türker Geçer, Aslıhan Kervan ve Sıdıka Yamaç danışmanlık yaptı.

Haberin Devamı

Öğretmenlerin kaleminden kahramanlık hikayeleri

TORUNLARI KATILDI

Proje, Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla Ankara’da yapılan törenle tanıtıldı. Törenin onur konukları, Çanakkale kahramanlarının torunları oldu. Çanakkale Savaşı’nda yaşadıkları öğretmenler tarafından kaleme alınan Ali Faik Bey, Seyit Onbaşı ve İsmail Hakkı Bey’in torunları Erdal Kabatepe, Muhammet Yıkar, Levent ve Cihat Gündoğdu törende gençlerle buluştu.

BAKMADAN GEÇME!