Öğretmenlere ‘Yeni Nesil Eğitim Konferansı’

Güncelleme Tarihi:

Öğretmenlere ‘Yeni Nesil Eğitim Konferansı’
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2016 15:53

Bu yıl altıncısı düzenlenen ‘Yeni Nesil Eğitim Konferansı’nda tüm Türkiye’den yeni nesil eğitime katkı sağlayacak özgün projeler sunan öğretmenler ödüllendirildi.

Haberin Devamı

Doğa Okulları, yaratıcı öğretmenler ve eğitimcilere destek vermek amacıyla Vitamin ve İstanbul Bilgi Üniversitesi işbirliğiyle ‘Yeni Nesil Eğitim Konferansı’nın altıncısını düzenledi. Konferansın açılış konuşmasını Doğa Okulları CEO’su Bünyamin Çelikten yaptı. Çelikten, “Eğitim her zaman gelecekle ilgili bir konu oldu. Bu yüzden eğitiminin değişimini iyi yönetmek gerekiyor. Teknoloji ve sosyoloji değişiyor. Bu kavramlar eğitimle birebir alakalı. Teknolojiye hâkim sosyal yönü güçlü bireyler yetiştirmek bizim en büyük amacımız. Bu yüzden geleceği doğru anlayıp yorumlayarak ‘yeni nesil eğitim’ anlayışını başarıyla ortaya koyuyoruz” dedi.

Türkiye’nin ve dünyanın önemli araştırmacıları arasında yerini alan University of Oxford, CRIC (Centre for the Resolution of Intractable Conflict) ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan; yeni insan neslinin neye dönüşeceğinin çok iyi araştırılması gerektiğini belirterek eğitimin ideolojik ve siyasi kavramlarla ilişkilerine değindi. Prof. Dr. Arıboğan; “Eğitim, dünyada vatandaş üretme aracı haline gelmiştir. 21’inci yüzyılın en önemli hedefi budur. Bugün dünyada yaşanan olumsuzluklar da kötü ve iyi yönetilmemiş bir eğitimin sonucu. Bu yüzden sınırları belli ama doğru eğitim ile yeni insan nesli yetiştirilmeli. Tüm dünyada barış ancak böyle sağlanır” diye konuştu.

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!