Öğretmenlere tren bileti ve kargo indirimi

Güncelleme Tarihi:

Öğretmenlere tren bileti ve kargo indirimi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2018 17:03

24 Kasım öğretmenler günü nedeniyle TCDD’ye ait trenlerde ve PTT’den posta gönderimlerinde indirim uygulanacak.

Haberin Devamı

Öğretmenlere, 24-30 Kasım tarihleri arasında PTT’den posta gönderimlerinde yüzde 30; TCDD’ye bağlı hızlı tren ve ana hat biletlerinde yüzde 50 indirim yapılacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, 24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle TCDD Taşımacılık ve PTT tarafından öğretmenlere uygulanacak indirimleri anlattı. Turhan, ülkenin geleceğinin inşa edilmesinde mihenk taşı olan öğretmenlere hediye vermek istediklerini ve bu kampanyayı düzenlediklerini söyledi.   

‘ÖĞRETMENLER BAŞIMIZIN TACI’
Bakan Cahit Turhan, teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin, insan kaynağı 21’inci yüzyılın gerektirdiği donanıma sahip değilse başarının mümkün olamayacağını belirtti. Turhan, "Öğretmenlerimiz ülkemizin geleceğinin inşa edilmesinde mihenk taşıdır. Biz de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak başımızın tacı öğretmenlerimize armağan vermek istedik ve bu kampanyayı düzenledik. Kampanya; Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı veya bakanlık tarafından onaylanan her derece ve türdeki resmi ya da özel okullarda çalışan öğretmenleri, yükseköğretim kuruluşlarında çalışan öğretim elamanlarını ve Türk uyruklu olup yabancı ülkelerde çalışan öğretmenleri kapsıyor. TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğü’nün ‘24-30 Kasım Öğretmenler Haftası’ kampanyaları kapsamında bugüne kadar 21 bin 250 öğretmenin seyahatlerinde bu kampanyadan yararlandı” diyerek tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı.

Haberin Devamı

PTT'DEN YÜZDE 30 İNDİRİM
Bakan Turhan, Öğretmenler Günü dolayısıyla PTT A.Ş tarafından da kampanyalar düzenlediğini, geçmiş yıllarda 24 Kasım'dan önceki beş iş günü içerisinde APS kurye ve posta kargolarına yüzde 25 indirim uygulandığını hatırlattı. Uygulamanın bu yıl için 5 Kasım’da başladığını ve 30 Kasım'a kadar devam edeceğini belirten Turhan, indirim oranının yüzde 25'ten yüzde 30'a çıkarıldığını söyledi.

BAKMADAN GEÇME!