Bakan Yılmaz’dan ‘Öğretmenler Günü’ mesajı: Öğretmen bir sanatkârdır

Güncelleme Tarihi:

Bakan Yılmaz’dan ‘Öğretmenler Günü’ mesajı: Öğretmen bir sanatkârdır
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2017 16:00

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yayınladığı mesajında, “Öğretmen; bir eğitimci, bir rehber, bir mimar, bir sanatkârdır. Rehberliğinizle sadece öğrencilerimize değil bu ülkenin geleceğine de şekil veriyorsunuz” dedi.

Haberin Devamı

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, kültürümüzde ve bakış açımızda öğretmenlere anne babalar kadar değer verildiğini belirtti. Öğretmenlerin emekli olsa bile, yetiştirdiği veya yetişmesine katkıda bulunduğu öğrencileri aracılığıyla hizmete devam ettiğini vurgulayan Yılmaz’ın mesajı şöyle:

REHBERLİĞİNİZLE GELECEĞİ ŞEKİLLENDİRİYORSUNUZ
“Değerli Öğretmenim, eğitim sistemimizin asli unsuru sizlersiniz. Sorumluluğu büyük ve başka hiçbir meslekle kıyaslanamayacak kadar kutsal bir mesleğe sahipsiniz. Sizler bir medeniyeti,  bir kültürü inşa eden nesilleri yetiştiriyorsunuz. Öğretmen; bir eğitimci, bir rehber, bir mimar, bir sanatkârdır. Rehberliğinizle sadece öğrencilerimize değil bu ülkenin geleceğine de şekil veriyorsunuz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de belirttiği gibi, ‘Dünyanın her tarafında öğretmenler, insan topluluğunun en fedakâr ve muhterem unsurlarıdır.’

Haberin Devamı

EMEKLİ OLSANIZ DA HİZMETE DEVAM EDERSİNİZ
Kültürümüzde ve bakış açımızda öğretmenlerimiz anne ve babalarımız kadar değerli ve onlar kadar azizdir. Biz, bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olacak kadar öğretmenlere kıymet vermiş bir kültüre sahibiz. Sizler emekli olsanız bile yetiştirdiğiniz, yetişmesine katkıda bulunduğunuz öğrencileriniz vasıtasıyla ülkeye ve topluma hizmet etmeye devam edersiniz.

Öğrencilerimizin bizi biz yapan değerlerimize bağlı nesiller olarak yetişmelerinde emeğinizi, azminizi ve tüm çalışmalarınızı yürekten destekliyorum. Daha güçlü ve daha müreffeh bir ülke için geleceğimizi emanet edeceğimiz nesillerimizi fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller olarak yetiştirecek, birlikte omuz omuza yürüyecek, eğitim adına yaktığımız meşalemizi nesilden nesle aktaracağız.

Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Başöğretmenlik unvanını kabul ettiği bu anlamlı günde, emekli öğretmenlerimize sağlık ve huzur dolu günler diliyor, şehit olmuş ve ebediyete irtihal etmiş öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum. Nesillerimizi yetiştirmek için özveriyle çalışan tüm değerli öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, tüm öğretmen ve öğrencilerimize en derin sevgi ve selamlarımı sunuyorum.”

Haberin Devamı

YÖK BAŞKANI SARAÇ ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLADI 
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, 24 Kasım Öğretmenler Günü sosyal medyadan yaptığı bir paylaşımla kutladı. Saraç; Twitter’da paylaştığı kutlama mesajında şu ifadeler yer aldı:
“Başta bizleri yetiştiren kıymetli öğretmenlerimizi olmak üzere ülkemizin her kademesindeki değerli eğitimcilerimizin ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlarım.”

BAKMADAN GEÇME!