Öğrencilere ev gibi pansiyon

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilere ev gibi pansiyon
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2022 10:38

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Öğrenci Pansiyonları ve Burslar Daire Başkanlığı, Ortaöğretim Genel Müdürlüğü’ne bağlı bin 3 okul pansiyonu için Pansiyonları İyileştirme ve Geliştirme Projesi (PİGEP) hazırladı.

Haberin Devamı

Projede; okul pansiyonlarının kullanım alanlarında standartların yakalanması, öğrencilere ev ortamı sıcaklığının sunulması, yeni yaşam alanlarının oluşturulması, öğrencilerin sanat ve bilimle buluşturulması ve öğrenci ihtiyaçlarının göz önünde bulundurularak yeniden düzenlenmesi amaçlanıyor.

3 yıl için planlanan proje, toplam 166 milyon lira bütçe ile Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından yatırım programına alındı. 2022 yılında serbest bırakılan bütçe ile pansiyonlarda iyileştirme çalışmalarına başlandı. Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, konuyla ilgili şunları söyledi:
“Öğrencilerimize zengin eğitim fırsatları sunarak onların bütüncül gelişimini desteklemeyi amaçlıyoruz. Pansiyonlarda iyileştirme ve geliştirme çalışmaları kapsamında bundan böyle yatakhanelerde koğuştan oda sistemine, ranzadan bazaya geçilecek. Sunduğumuz yeni imkanlarla öğrencilerimiz, metal dolap yerine iki kapaklı ahşap fonksiyonel giysi dolabı kullanabilecekler. Etüt salonunda da bireysel ve grup çalışmalarının yapıldığı donanımlı alanlar oluşturulacak. Bina girişlerine temizlik ve hijyen açısından elle teması engellemek için galoşmatikler yerleştirilecek ve her öğrenciye ait ayakkabı dolabı konulacak.

Haberin Devamı

PANSİYONLARA SANAT ATÖLYESİ
Pansiyonlarda 40’a yakın enstrüman ile küçük sahne konseptinin yer alacağı alanlar, öğrencilerin görsel yeteneklerini ifade edebilecekleri resim şövaleleri ve malzemelerine yer verilecek ‘Sanat ve Müzik Atölyesi’ kurulacak.

Öğrencilerin 3D yazıcı kullanarak teknolojik materyaller ile ürün geliştirme, yazılım, kodlama, patent ve faydalı model çalışmalarını yapabilecekleri ‘Bilim Atölyesi’ kurulacak. Öğrencilerin zekâ oyunları oynayacakları, eğlenecekleri, TV izleyebilecekleri, ders dışındaki zamanlarında birlikte eğlenceli vakit geçirecekleri nezih bir ortamın sağlanacağı ‘Açık Adres Köşesi’ adı verilen ortak alanlar oluşturulacak.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!