Öğrenciler t-MBA Dijital’i İngiltere’de tanıttı

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler t-MBA Dijital’i İngiltere’de tanıttı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2014 14:57

İngiltere’de düzenlenen Bett Show’a katılan öğrenciler, MBA müfredatı örnek alınarak geliştirilen ‘t-MBA’ ve modelin dijitale taşınan yeni uygulaması ‘t-MBA Dijital’i anlattı.

Haberin Devamı

Türkiye’den öğrenciler Avrupa’nın en büyük eğitim teknolojileri fuarı ‘t-MBA Dijital’i tanıttı. Öğrencileri iş dünyasına hazırlamak için Doğa Koleji tarafından MBA müfredatı örnek alınarak geliştirilen ‘t-MBA’ ve modelin dijitale taşınan yeni uygulaması ‘t-MBA Dijital’, 22-25 Ocak’ta İngiltere’de düzenlenen Bett Show’da tanıtıldı. Fuara üçüncü kez katılan Doğa Koleji, fuarda t-MBA öğrencileriyle birlikte teknolojinin eğitime entegre edilmesinden elde ettikleri faydayı anlattı ve ’t-MBA Digital’i tanıttı. öğrencileri, izleyicilere anlattıkları ‘t-MBA Digital’le, teknolojinin eğitimde ne kadar önemli bir rola sahip olduğunun altını çizdi. Renkleri ve grafikleri ile öğrencinin görsel anlamda kolaylıkla dikkatini çeken ve konsantrasyonunu sağlayan t-MBA Digital, fuarı izleyenlerin de yoğun ilgisiyle karşılaştı. Fuarda Doğa Koleji standında öğrencilerle biraraya gelen Rotterdam Lord’u Ahmed Nazir t-MBA öğrencileri ve t-MBA Digital ile ilgili düşüncelerini şöyle özetledi:
“Doğa Koleji öğrencileri burada gerçekleştirdikleri sunumla iş hayatındaki pek çok profesyonelle yarışabileceklerini kanıtladı. Günümüzde artık tüm eğitim kurumları gelişen teknolojiye ayak uydurmaya çalışmalı. Zira teknoloji eğitim için paha biçilemez bir araç konumunda” şeklinde ifade etti.

Haberin Devamı

Proje ödülleri dağıtıldı

Doğa Koleji burada ayrıca, Eylül 2012’de İngiltere’de başlatılan ve bu yıl ikincisi yapılacak olan ‘Dünya Proje Ödülleri’nin kazananlarını da açıkladı. Yarışmanın birincisi, online iş hayatına yönelik fikri ‘İlham Kaynağı’ ile Kanada’dan katılan Kingsong Chen oldu. Projesini uygulayabilmesi için 5 bin dolar ile ödüllendirilen Kingsong, ödülünü Rotherham Lordu Ahmed Nazir’in elinden aldı. Lübnanlı Sara ve Fatima çevresel ve sosyal projeleri ‘Atıktan Enerjiye’ ile ikinci olurken, 3 bin dolar değerindeki ödülü VS CEO’su Jorg Blumenstock’tan aldılar. Yarışmanın üçüncüsü ise ‘Elektrik Üreten Su Çarkı’ oluşturma fikriyle Ukraynalı Yuliya Frolova oldu. Frolova’ya 2 bin dolar değerindeki ödülünü Promethen’ın Orta Asya Kanalı Başkanı Jon Mc Dermott teslim etti. Ayrıca kazananlara nisan ayında İstanbul’da düzenlenecek olan Doğa Koleji’nin 7. t-MBA Zirvesi’ni izleme fırsatı sunuldu.

Haberin Devamı

Global Youth Network işbirliği

Doğa Koleji, İngiltere’de ayrıca yeni organizasyonu Global Youth Network’u da tanıttı. 650 üyesi olan Global Youth Network, 14-20 yaş arası gençlerin geleceğin girişimcileri ve liderleri olmasını amaçlayan ve destekleyen bir kuruluş. Global Youth Network işbirliğiyle düzenlenen geceye Hammersmith ve Fulham Belediye Meclisi Üyesi Frances Stainton, Prens Mohsin Ali Khan, İskoçya Kraliyet Bankası Direktörü Heather Melville, Lord Qurban Hussain, Hammersmith ve Fulham Eski Belediye Başkanı Belinda Donovan, Avrupa Ticari Bankası Başkanı Ashraf Nadeem, Amerika Birleşik Devletleri Birinci Sekreteri Jonathan R. Peccia ve Microsoft ve Royal Bank CEO’ları gibi pek çok önemli isim katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!