Öğrenciler robot tasarımlarıyla yarıştı

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler robot tasarımlarıyla yarıştı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2018 15:12

Türkiye genelinde 30 lise ve 15 üniversiteden öğrenciler, İstanbul’da bir vakıf üniversitesi tarafından düzenlenen yarışmada uluslararası enformatik bilimler uygulamaları ile robot teknolojileri alanındaki projeleriyle yarıştı.

Haberin Devamı

Türkiye genelinden lise ve üniversite öğrencileri uluslararası enformatik bilimler uygulamaları ile robot teknolojileri alanındaki projeleriyle yarıştı. Geçen hafta Altınbaş Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi tarafından yapılan iki farklı yarışmada 30 lise ve 15 üniversiteden öğrenciler yarıştı.

Yarışmaya katılan projelerden çok memnun olduğunu belirten Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Nuri Uçan, her iki yarışmanın da lise ve üniversite öğrencilerine açık olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:
“Her ikisi de aynı koşullarda yarışıyor. Amacımız kazananlara hediye vermek değil, patent alarak ülkemize yararlı olabilecek yeni projeleri beraber geliştirebilmek. Bunun için öğretim üyelerimiz, dışarıdan gelen öğretim üyeleri ve firmalardan temsilciler öğrencilerle birebir konuşuyor. Daha sonrasında da melek yatırımcılarla konuşturma imkanı tanıyacağız. Yani aslında öğrenciler, kendilerine iş bulma imkanı sağlayacak bir yola çıkmış olacak. Mühim olan aklında, fikrinde, geleceğinde parlak fikirler dolu olan öğrenciler olsun. Sanıyorum Altınbaş Üniversitesi ile birlikte 10’a yakın patent alma şansımız olacak. Gelecek sene yapay zekaya dayalı projelerin yer alacağı bir yarışma düzenleyeceğiz.”

Haberin Devamı

Öğrenciler robot tasarımlarıyla yarıştı

YARIŞMADA DERECEYE GİRENLER
robot Yarışması Serbest Kategori: Su Altı Arama Kurtarma Robotu - Alev Okulları, Fonksiyonel İş Makinesi - Bağcılar Belediyesi Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi

- Güneş Panellerinde Verim Artırma Sistemi - Atakent İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Çizgi İzleyen: Beyaz Martı Ekibi - İSOV Dinçkök Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, - H-Tech Ekibi - Haydarpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, H-Tech Ekibi - Haydarpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi.

Mini Sumo Kategorisi: Aylin Eğrioğlu - Terakki Vakfı Okulları, Mehmet Talha Kaygu - Otakçılar Anadolu İmam Hatip Lisesi, Kaya Karataş - Anka Elektronik Ekibi

Haberin Devamı

Enformatik: CNC Freze - Berk Çıklaiplikçi (Altınbaş Üniversitesi), Endemik Bitkilerin Anti-Kanser Özellikleri - Ferhat Evin (Fatih Gelenbevi Anadolu Lisesi), Yassı Draje Ayırma Sistemi - Rasim Aktaş, Taha Batuhan Yılmaz, Dinçer Açıkgöz (Altınbaş Üniversitesi).

Mobil Kategori: PIC-TALK - Musa Sadık Ünal, Abdurrahman Emirhan Ünal, Ersin Ertürk (Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi), Su Tasarruf Sistemi - Umut Yüksel (Atakent İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi), Biyonik El - Ömer Furkan Çabuk (Düzce 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi).

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!