Öğrenciler eğitim materyalleri tasarladı

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler eğitim materyalleri tasarladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2017 16:16

Üniversite öğrencileri okul öncesinden liseye kadar, farklı dersler için kullanılabilecek eğitim materyalleri tasarladı. Üç boyutlu besin zincirinden element yarışmasına kadar birçok materyal Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde sergilendi.

Haberin Devamı

Baklagillerle yapılmış Türkiye haritası, üç boyutlu besin zinciri, coğrafya dersinde ülkelerin dünya üzerindeki yerini öğretmek için hazırlanan yarışma platformu... Bunlar öğretmen adaylarının dersi anlatırken öğrencilerin ilgisini çekebilmek, konuyu daha iyi kavrayabilmelerini sağlamak amacıyla hazırladıkları eğitim materyalleri. Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Eğitim Fakültesi’nin düzenlediği ‘Alan Eğitiminde Materyal Tasarımı ve Sergisi’ için tasarlanan bu materyaller YTÜ Davutpaşa Kampusu’nda bulunan Eğitim Fakültesi binasında sergilendi. Dört yıldır üniversite öğrencilerinin eğitim materyallerine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen yarışma ve sergiye bu yıl YTÜ öğrencilerinin yanı sıra Eskişehir Osmangazi, Pamukkale, Bartın, Trakya, Erzincan gibi farklı üniversitelerden öğrenciler de katıldı. Sergide, okul öncesinden liseye kadar farklı kademlerde kullanılabilecek, öğrencilerin tasarladığı materyaller sergilendi. Biyoloji dersinde kullanılabilecek besin zincirinin üç boyutlu hali, coğrafya dersi için hangi besinin nerelerde yetiştiğini gösteren baklagillerle hazırlanmış Türkiye haritası, elektrik olmadan su gücüyle hareket eden robot, kimya dersinde kullanılabilecek elementler tablosunun öğrenciler için oyun haline getirilmiş halleri tasarlanan ürünler arasında.

Haberin Devamı

Öğrenciler eğitim materyalleri tasarladı

DERS KAZANIMLARI DİKKATE ALINIYOR

YTÜ Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mustafa Arslan, her dersin kazanımlarına göre projeler üretildiğini belirterek şunları söyledi:
“Bunu dört yıldır yapıyoruz. Her yıl katılım artıyor. Katılım arttıkça nitelik de artıyor. Bu yarışmadan ümitliyiz. İleride çok daha güzel şeyler çıkacağına inanıyoruz. Bu materyaller sınıftaki her öğrenci kademesine göre, o dersin nasıl öğretilebileceği düşünülerek tasarlanıyor. Her dersin kazanımları var. Materyaller üretilirken bu kazanımlar dikkate alınıyor. Tüm üniversitelere bu yarışmanın duyurusunu gönderiyoruz. Burada katılmış olmak bile çok güzel. Buraya katılan bütün projeleri belirli bir format içerisinde yazılı olarak, fotoğraflarıyla birlikte alıyoruz ve üniversitemizin sitesinde yayınlıyoruz. İsteyen öğretmenler bu materyalleri kullanabiliyor. Yayınlamaları katılımcıların izni dahilinde yapıyoruz. Patent almayı düşünenler belirtiyorlar onları koymuyoruz.”

BAKMADAN GEÇME!