Öfkeyle Kalkan Zararla Oturur atasözünün anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK)

Güncelleme Tarihi:

Öfkeyle Kalkan Zararla Oturur atasözünün anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK)
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2021 23:19

Atasözleri, uzun yıllar deneyimler sonucu söylenmiş bilge sözlerdir. Bu söz kalıpları yüz yıllar boyunca nesilden nesillere aktarılarak günümüze kadar gelmiştir. Büyüklerimiz bu sözleri ders vermek amaçlı söylerken, kimi zamanda karşı tarafa sen bunu hak ettin amacı ile söylenebilir. Sık kullanılan atasözlerinden biri olan öfkeyle kalkan zararla oturur atasözü ile ilgili tüm detayları derledik.

Haberin Devamı

Ani öfke ile yapılan davranışlar, kırıcı, incitici ya da maddi zararlı durumlara sebep olacağı için öfkeyle kalkan zararla oturur terimi genel olarak hepsini kapsamaktadır.

 Öfkeyle Kalkan Zararla Oturur Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir?

 Kişiler kimi zaman öfkesini kontrol etmekte zorluk çeker. Kişi akıl ve mantığının değil duygusunun kontrolü altındadır. Böyle durumlarda istemli ya da istemsizce zarar verebilirler. Bu zarar kendilerine olabileceği gibi başkalarına da olabilir. Sonrasında bir pişmanlık duyulsa bile artık öfkeyle kalkan çoktan zararla oturmuştur. Sonucunu bilmediği durumlara sebep olmuştur.

 Öfkeyle Kalkan Zararla Oturur Atasözünün Cümle İçinde Kullanımı

 Eğer çevrenizde sinir ve öfkesinden dolayı zarar görmüş biri var ise muhtemelen akılınıza şöyle bir cümle kurmak gelecektir; Büyüklerimiz boşuna söylememiş dostum bu yaptığın hiç olamadı çünkü öfkeyle kalkan zararla oturur.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!