Nurten öğretmen ‘Eğitim Nobel’inde ilk 10’da

Güncelleme Tarihi:

Nurten öğretmen ‘Eğitim Nobel’inde ilk 10’da
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2018 11:10

İngiliz Varkey Vakfı tarafından verilen ve ‘Eğitim Nobel’i’ olarak bilinen ‘Küresel Öğretmen Ödülü’nde bu yıl ilk 10 finalist arasına Samsun’dan anaokulu öğretmeni Nurten Akkuş da kaldı. Finale kalan eğitimcilerin adını ise Bill Gates duyurdu. Hürriyet’e konuşan başarılı eğitimci, Türk bir öğretmen olarak gurur duyduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Küresel Öğretmen Ödülü’nde 2018’in ilk 10’u belli oldu. İlk 50 finalistin arasına girmeyi başaran Samsun Ayvacık’tan anaokulu öğretmeni Nurten Akkuş, bu sefer ilk 10’a da adını yazdırdı. 18 Mart’ta Birleşik Arap Emirlikleri Dubai’de düzenlenecek ‘Küresel Eğitim ve Beceriler Forumu’nda ödülün sahibi olan öğretmen açıklanacak. Kazanan eğitimci 1 milyon dolarlık para ödülünün de sahibi olacak.

Nurten öğretmen ‘Eğitim Nobel’inde ilk 10’da

PROJELERİYLE TÜM DÜNYANIN DİKKATİNİ ÇEKİYOR
‘Baba Bana Masal Anlat’ projesiyle, babaları yöneticiliğini yaptığı anaokuluna davet ederek, çocuklara masal anlatmalarını sağlayan Nurten öğretmen, ayrıca ‘Oyuncak Kumbarası’ girişimiyle de, toplanan oyuncakların köylerde bulunan 40 anaokuluna ulaşmasını sağladı. Akkuş, hazırladığı proje ile Sabancı Vakfı'nın toplumsal gelişmeye katkıda bulunan 'Sıra dışı kişilerin olağanüstü öykülerini' anlattığı 'Fark Yaratanlar' programının yedinci sezonunda fark yaratanlar arasında gösterildi.

Haberin Devamı

Küresel Öğretmen Ödülü’nde ilk 50’den sonra, ilk 10 finalist arasında kalmanın kendisini çok gururlandırdığını söyleyen Nurten öğretmen hislerini şöyle açıkladı:
“18 Mart’ta Dubai’de düzenlenecek forumda bu yıl ödülü kazanan eğitimci açıklanacak. İlk 50’de yer almanın ardında ilk 10’a kalarak, o sahnede Türk bayrağının dalgalanacak olması gurur verici. Bunu ilk başaran ilk Türk öğretmen olduğum için çok mutlu ve gururluyum.”

İŞTE İLK 10'A GİREN ÖĞRETMENLER

Nurten öğretmen ‘Eğitim Nobel’inde ilk 10’da

ABD’DEN FİLİPİNLERE DÜNYANIN EN İYİLERİ İLK 10’DA
Türkiye’nin yanı sıra Güney Afrika, Kolombiya, Filipinler, ABD, Belçika, Brezilya Avustralya, İngiltere ve Norveç’ten de birer öğretmen ilk 10’a seçildi. Geçen yıl ödülü Kanada’dan Maggie MacDonnell kazanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!