Nur ile başlayan kelimeler listesi - 3, 4, 5, 6, 7, 8 harfli nur ile başlayan Türkçe kelimeler

Güncelleme Tarihi:

Nur ile başlayan kelimeler listesi - 3, 4, 5, 6, 7, 8 harfli nur ile başlayan Türkçe kelimeler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2022 17:14

Ülkemizde yaklaşık 23 bin kişinin kullandığı Nur ismi, Arapça kökenlidir. Kelimenin ilk anlamı ışıktır. İslam dinine göre melekler nurdan yaratılmıştır. Kuran'ı Kerim ve Hz. Muhammed ise alemlerin nuru olarak nitelendirilmiştir. Nur ile başlayan isimlerden bazıları şu şekilde sıralanabilir: 1- Nurdan 2- Nuray 3- Nurgül 4- Nurcan. Nur ile başlayan kelimeleri anlamları ile birlikte derledik.

Haberin Devamı

Nur ile biten isimler ise şunlardır:

 1- Ayşenur

 2- Şennur

 3- Gülnur

 4- Sevdanur

 5- Aynur

 6- Binnur

 Nur ile Başlayan Kelimeler Listesi

 Nur ile Başlayan 3 Harfli Kelimeler

 NUR:

 Nur kelimesi hem aydınlık hem de ışık anlamına gelir. Bu kelimenin içinde yer aldığı tamlamalar ve deyimlerden bazıları şunlardır: 1- Nur topu gibi 2- Gözümün nuru 3- Nur içinde yatsın

 Nur ile Başlayan 4 Harfli Kelimeler

 NURİ

 Nur ile başlayan 4 harfli tek kelime Nuri'dir. Türkiye'de en çok kullanılan 50 erkek isminden biri olan Nuri, etrafına ışık saçan demektir. Bu ad genellikle Ahmet ve Mehmet gibi isimlerle birlikte kullanılır.

 Nur ile Başlayan 5 Harfli Kelimeler

 1- Nurlu:

 Arapça kökenli bir sözcük olan nur kelimesi ek getirilerek birçok kelime türetilmiştir. Nurlu, ışıklı manasına gelir. Bu kelime cümle içerisinde sıfat olarak kullanılır. Örnekler: Nurlu bir yol, nurlu bir adam.

 

 2- Nuray:

 

Haberin Devamı

 Nuray, yüzü ay gibi parlak olan kadın anlamına gelir. Bu isim mecazen, ışık tutan, doğru yolu gösteren, hidayete erdiren, rehber ve öncü anlamında da kullanılır.

 

 Nur ile Başlayan 6 Harfli Kelimeler

 

 1- Nurani:

 

 İlk Anlamı: Işıklı, parlak, sabah aydınlığı

 İkinci Anlamı: Küçük büyük tüm günahlardan arınmış, masum ve temiz

 Üçüncü Anlamı: Soyut, beş duyu ile algılanması mümkün olmayan. Örneğin melekler nurani varlıklardır, bu nedenle gözle görülemezler.

 

 2- Nurdan:

 

 Ülkemizde kız çocuklarına verilen popüler bir isim olan Nurdan, ışıktan yaratılmış olan, günahsız ve masum anlamına gelir.

 

 3- Nurcan:

 

 Can kelimesinin içinde yer aldığı birçok isim hem erkek hem de kız çocuklarına veriliyor. İnsanın hayatta kalmasını sağlayan cevhere can denir. Can aynı zamanda içsel ve öz manasına da gelir. Nurcan ismi ise özü temiz olan demektir.

 

 4- Nursel:

 

Haberin Devamı

 Nursel kelimesinin ilk anlamı sezgileri kuvvetli olan, olacakları önceden kestirebilen, temiz kalpli ve iyi niyetlidir. Nursel ismi, ışık seli ve aydınlık yol anlamına da gelir.

 

 5- Nuride:

 

 Nuride ise ''gözümün nuru'' ve ''en değerli varlık'' demektir.

 

 6- Nuriye:

 

 Nuriye, ışıklı, kutlu, müstesna ve seçkin manasına gelir.

 

 7- Nursuz:

 

 Nursuz kelimesi mecazen, meymenetsiz ve uğur anlamında kullanılır.

 

 Nur ile Başlayan 7 Harfli Kelimeler

 

 1- Nurihak.

 

 Hak kelimesi, her şeyi yoktan va eden, sonsuz kudret sahibi Allah demektir. Nurihak ise Allah'ın kullarına gönderdiği ışık ve rahmet anlamına gelir.

 

 Nur ile Başlayan 8 Harfli Kelimeler

 

 Nurgüzel:

 

Haberin Devamı

 Nur güzel, hem kutlu ve mübarek hem de güzel ve rakik anlamına gelir. Türkiye'de bu ismi 2 binden fazla kişi kullanıyor.

 

 Nur ile Başlayan 9 Harfli Kelimeler

 

 1- Nuraniyet:

 

 Nuraniyet, Allah'ın emir ve yasaklarına uyma, haramlardan sakınıp helale yönelme ve bunun neticesinde Allah'ın mübarek kıldığı kullardan biri olmak anlamına gelir. Tasavvufa göre on iki bin alem vardır. Bu alemlerden biri de alem-i melekuttur. Alem-i melekut, sadece meleklerin olduğu bir yer olduğu için orası için nuraniyet de denir.

 

 2- Nurinisa:

 

 Nisa kelimesi Arapçada kadın anlamına gelir. Nurinisa ise kadının ışığı ve nuru manasında kullanılır.

 

BAKMADAN GEÇME!