Niyet Hayır Akıbet Hayır atasözünün anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK)

Güncelleme Tarihi:

Niyet Hayır Akıbet Hayır atasözünün anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK)
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2021 12:00

Niyet Hayır Akıbet Hayır atasözü, belirli dönemlerde kullanılması dolayısıyla anlamı araştırılan sözler arasında yer alıyor. TDK tarafından da listelenen Niyet Hayır Akıbet Hayır sözü, anlamı ve örnek cümle kullanımı ile merak ediliyor. Peki, Niyet Hayır Akıbet Hayır ne demek? İşte, o söz hakkında detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Esasında her insanın yaptığı işlerin tümü niyete göre olmaktadır. Bu kapsamda sizin için Niyet Hayır Akıbet Hayır atasözünün anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK) konularını tüm detayları ile birlikte derledik.

Yapılan her işte esas olan niyettir; insanın bir şeyi yaparken aklından neyi geçirdiği ve bu doğrultuda neyi amaçladığıdır.

 Niyet Hayır Akıbet Hayır Atasözünün Anlamı

 Niyet hayır akıbet hayır atasözü, insanların başlamış oluğu her işin tamamının hayırlı devam edebilmesi için kullanılan en anlamlı atasözlerinden biridir.

 - Niyet hayır akıbet hayır atasözü; Temelinde iyi niyetle başlanmış durumda olan bir işin sonunda olumlu bir şekilde biteceği anlamına gelir.

 Niyet Hayır Akıbet Hayır Atasözünün Örnek Cümle İçinde Kullanımı (TDK)

Haberin Devamı

 Her insan kendince yaptığı her işin iyi bitmesini ister ancak bazen bu durum olumsuz sonuçlar yaratabilir. Böyle olumsuzlukların olmaması için insanlara yönelik bir öğüt niteliği taşıyan Niyet hayır akıbet hayır atasözü cümle içinde kullanımına örnek olarak;

 - Yapacağın her işe yalnızca kendi açından değil herkes açısından iyi niyetle başla çünkü "Niyet hayır akıbet hayır." 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!