Nitelikli okul nedir? Nitelikli okullardan bazıları

Güncelleme Tarihi:

Nitelikli okul nedir Nitelikli okullardan bazıları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2018 12:37

Tercih döneminin başlamasıyla birlikte en çok araştırılan konulardan biri de nitelikli okul tanımı oldu. Lise tercihi yapacak olan öğrenciler nitelikli okulların listesini, taban puanlarını ve kontenjan durumlarını araştırmaya başladı. Sınavla öğrenci alacak okulların kontenjan sayısı 126 bin 510 olarak belirlendi. Peki, kılavuzda geçen nitelikli okul ne demek?

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, yeni sistemle ilgili detayları açıkladığı bir basın toplantısında nitelikli okul kavramına da açıklık getirmişti. Sınavla öğrenci alan okulları kastettiğini vurgulayan Yılmaz, “Nitelikli okullar, sınavla öğrenci alan okullar. Niteliği sınavla öğrenci almak. Birisine çok iyisin dediğinde geri kalan kötü, birisine yakışıklı dediğinde diğeri çirkin anlamına gelmez” ifadesini kullanmıştı.

NİTELİKLİ OKULLARDAN BAZILARI

İSTANBUL: Vefa, Pertevniyal, Cağaloğlu Anadolu, Galatasaray, İstanbul (Erkek), Kabataş, Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler, 15 Temmuz Şehitleri Anadolu İmam Hatip, Şehit Mustafa Kaymakçı Fen ve Sosyal Bilimler Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi.

İZMİR: İzmir Fen, Bornova Anadolu, Cihat Kora Anadolu Lisesi.

ANKARA: Ankara Fen, Hasan Ali Yücel Sosyal Bilimler, Şehit Ömer Takdemir Fen ve Sosyal Bilimler Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi.

DİĞER İLLERDEN BAZI LİSELER: Trabzon Fen Lisesi, Eti Sosyal Bilimler Lisesi (Eskişehir), Ceyhan Ticaret Borsası Sosyal Bilimler Lisesi (Adana), Kozan Fen Lisesi (Adana), Adıyaman Fen Lisesi, Çanakkale Sosyal Bilimler Lisesi, Bolu Sosyal Bilimler Lisesi, Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi (Ağrı), Samsun İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi (Samsun), Antalya Erünal Sosyal Bilimler Lisesi (Antalya), Şehit Mehmet Karacatilki Fen ve Sosyal Bilimler Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi (Osmaniye), Şehit Gökhan Esen Fen ve Sosyal Bilimler Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi (Zonguldak).

BAKMADAN GEÇME!