Nitelikli insan kaynağı yetişecek

Güncelleme Tarihi:

Nitelikli insan kaynağı yetişecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2022 17:19

Türk petrol ve doğal gaz sektörüne yerli ve milli insan kaynağı yetiştirilmesi amacıyla Açık Deniz Teknolojileri Merkezi, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde (ZBEÜ) açıldı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, “Ülkemizin iktisadi kalkınmasında öncü sektörlerle iş birliklerini çok önemsiyoruz ve bu istikamette adımlar atıyoruz. Türkiye’nin denizlerde petrol ve doğalgaz arama faaliyetlerinde ihtiyaç duyulan yüksek nitelikli insan kaynağını yetiştirmek amacıyla yeni bir merkez açtık” dedi.

Haberin Devamı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) ve Turkish Petroleum Off-Shore Technology Center A.Ş. (TP-OTC) iş birliğiyle petrol ve doğal gaz sektörüne yerli, millî ve nitelikli personel yetiştirmek üzere kurulan Açık Deniz Teknolojileri Merkezi açıldı. Merkez dahilinde, ZBEÜ Çaycuma Meslek Yüksekokulu bünyesinde uygulanan ‘Açık Deniz Sondaj Teknolojisi’ ve ‘Açık Deniz Tabanı Uygulamaları Teknolojisi’ ön lisans programları da 2022-2023 eğitim öğretim döneminde ilk öğrencileriyle buluştu.

Açık Deniz Teknolojileri Merkezi’nin açılış törenine, YÖK Başkanı Erol Özvar, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, TPAO Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Melih Han Bilgin, ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, şirket çalışanları, akademisyenler, öğrenciler, petrol ve doğal gaz sektöründen profesyonelleri katıldı.

Haberin Devamı

Nitelikli insan kaynağı yetişecek
NİTELİKLİ İNSAN KAYNAĞI KARŞILANACAK
YÖK Başkanı Erol Özvar, Türkiye'nin denizlerdeki petrol ve doğal gaz arama faaliyetlerinde ihtiyaç duyulan yüksek nitelikli insan kaynağını yetiştirmek amacıyla; ‘Açık Deniz Tabanı Uygulamaları Teknolojisi’ ve ‘Açık Deniz Sondaj Teknolojisi’ ön lisans programlarının da açtıklarını hatırlatarak şöyle konuştu:

“Ülkemizin iktisadi kalkınmasında öncü sektörlerle iş birliklerini çok önemsiyoruz ve bu istikamette adımlar atıyoruz. Türkiye’nin denizlerde petrol ve doğalgaz arama faaliyetlerinde ihtiyaç duyulan yüksek nitelikli insan kaynağını yetiştirmek amacıyla yeni bir merkez açtık. Nisan ayında protokolü imzalamamızın ve bugün açılışını yapacağımız ‘Açık Deniz Teknolojileri Merkezi’ bünyesinde yer alan iki programı açmamızın üzerinden henüz birkaç ay geçmesine rağmen, üniversite giriş sınavında söz konusu programlara adaylarımızın çok büyük bir ilgisi olduğunu gördük. Bu iş birliği modeli göstermiştir ki, sektörlerin nitelikli insan kaynağını karşılamak için, ilgili sektör gerekli maddi desteği sağlarsa, YÖK olarak bizler de çok hızlı bir şekilde talepleri karşılamak, programları açmak ve revize etmek konusunda gereğini yapıyoruz ve yaparız. Bu vesileyle, Türkiye’nin nitelikli insan kaynağını karşılamak için diğer sektörlerimizle de her türlü iş birliğine açık olduğumuzu ifade etmek isterim. Daha önce bir vesileyle vurguladığım üzere, Türkiye’de yükseköğretimin çözülemeyecek hiçbir sorunu yoktur. Yeter ki, doğru politikaları iş birliği içerisinde belirleyelim ve ilgili paydaşların hepsi sorumluluk içerisinde hareket edebilsin.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!