Nar Çiçeği Nasıl Yazılır? Nar Çiçeği Kelimesi Tdk'ya Göre Bitişik Mi Yazılır Ayrı Mı?

Güncelleme Tarihi:

Nar Çiçeği Nasıl Yazılır Nar Çiçeği Kelimesi Tdkya Göre Bitişik Mi Yazılır Ayrı Mı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2022 23:04

Türkçe üzerinden iki kelime bir araya geldiği zaman yazım hatası çok fazla gerçekleşir. Bu hataları ortadan kaldırmak için ise Türk Dil Kurumu kapsamında bilgi alınır. Peki, nar çiçeği nasıl yazılır? Nar Çiçeği kelimesi TDK'ya göre bitişik mi yazılır ayrı mı tüm detayları derledik.

Haberin Devamı

Parlak kırmızı bir rengi temsil etmesi ile beraber nar çiçeği çok fazla kullanılır. Aynı zamanda bu kelime grubunun bitişik mi yoksa ayrı mı yazılacağı merak edilen konular içerisinde geliyor. Özellikle çok sık kullanılması ile beraber aynı sıklık dahilinde yazım hatası yapılan sözcükler içerisinde yer almaktadır. 

 Nar Çiçeği Nasıl Yazılır? 

 Özel bir renk olması ile beraber aynı zamanda nar çiçeği özel bir isimdir. Bu sebepten dolayı genel olarak bitişik şekilde ele alınması gereken sözcük grupları arasında bulunur. Böylece farklı yerlerde taşıdığı anlam ile kullanırken ‘narçiçeği’ üzerinden değerlendirilir. Bunun neticesinde parlak kırmızı bir rengi anlatmak için genelde cümle içerisinde ele alınır. 

 Nar Çiçeği Kelimesi TDK'ya Göre Bitişik mi Yazılır, Ayrı mı? 

Haberin Devamı

 Türk Dil Kurumu'na göre bu Kelimenin doğru yazılışı ‘narçiçeği’ olarak bitişik şeklinde öne çıkar. Yani diğer bir ifadeyle bitişik şekilde ele alınması gereken sözcük grupları arasında bulunuyor. Aynı biçimde yazılışı yazım hatası meydana getirmektedir. 

 Narçiçeği = doğru

 Nar çiçeği = yanlış 

 Yukarıda verilen doğru ya da yanlış yazılışları ile beraber aradaki farkı kolayca anlamak mümkün.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!