Müzik araştırmaları öğrenci kongresi düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

Müzik araştırmaları öğrenci kongresi düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2017 16:03

Kırıkkale Üniversitesi, 1. Ulusal Müzik Araştırmaları Öğrenci Kongresi’nde öğrencileri müzik alanında uzman isimlerle buluşturdu.

Haberin Devamı

Üniversitenin Güzel Sanatlar Fakültesi ve Müzikoloji Topluluğu işbirliğinde Mavi Salon’da düzenlenen etkinliğin açılışına Rektör Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Vali Yardımcısı Sait Özkılınç, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hakan Kocamış ve ülkemizin farklı üniversitelerinden akademisyenler ve öğrenciler katıldı. İki gün süren kongrede 71 uzman isim tarafından 45 sözlü sunum yapıldı. Üniversite Müzikoloji Topluluğu Başkanı Barış İpekçiler yaptığı konuşmada, "Bu yıl etkinliklerimize Türkiye’de ve Üniversitemizde bir ilk olan 1.Ulusal Müzik Araştırmaları Öğrenci Kongresini eklemenin gurur ve mutluluğu içerisindeyiz. Kongremiz, ülkemizdeki birçok üniversiteden ilgi gördü ve geniş bir katılım sağlandı. Bu katılım bizlere daha fazla çalışmak için cesaret verdi. Bu sebeple bundan sonraki süreçte de çalışmalarımıza hızla devam edeceğiz" dedi.

Haberin Devamı

Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız ise üç temel işlevi olduğunu, bunların araştırma-geliştirme, eğitim-öğretim ve topluma hizmet olduğunu söyledi. Yıldız, "İlk defa bu alanla ilgili öğrenci kongresi düzenlemenin sevinç ve gururunu bizlere yaşatan hocalarımıza, bölümümüze, dekanlığımıza, öğrenci topluluğumuza teşekkür ediyorum" dedi.

Daha sonra Kırıkkale Üniversitesi Müzik Bölümü Korosu konser verdi. Konserden sonra Prof. Dr. Ali Uçan, Prof. Dr. Safa Yeprem, Prof. Dr. Turan Sağer tarafından müzik ve müziğin alanlarına ilişkin konuşma yapıldı. Müzikoloji, Müzik Eğitimi, Yorumculuk ve Müzik Teknolojileri konularında eşzamanlı olarak dört farklı salonda sözlü sunumların gerçekleştirilmesiyle devam eden programın birinci günü Gazi Gençlik Oda Orkestrasının konseri ile son buldu.

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!