"Müfredatımızı içerik olarak hafifleteceğiz"

Güncelleme Tarihi:

Müfredatımızı içerik olarak hafifleteceğiz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2016 09:39

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, "Çocuklarımıza fazla bilgi vermek insan hakkı ihlalidir. Müfredatımızı, programlarımızı içerik olarak hafifleteceğiz" dedi.

Haberin Devamı

Ankara'da, Karabüklüler Vakfı'nda, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen programda konuşma yapan Tekin, 18 milyon öğrenci, 1 milyona yakın çalışan ve 60 milyon veli ile her gün muhatap olduklarını anlattı.     

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) en kalabalık bakanlıklardan biri olduğunu belirten Tekin, "Her evde her gün müfredat, ders kitabı, tartışmalar yaşanıyordur. Her evde varız. Böyle bir bakanlığız. Bir milyona yakın öğretmenimiz var. Türkiye'de kamu çalışanlarının üçte biri bizde. Sadece 100 bine yakın müdür personelimiz var. Bu rakam birçok bakanlığı yan yana getirdiğimizde personel sayısı kadar bakanlık yapıyor. OECD rakamlarına göre bizde öğretmen başına düşen öğrenci sayısı 20'nin altında. OECD rakamlarıyla karşılaştırdığımızda Türkiye'nin gerçekten ortalamaya yakın bir yerde olduğunu görüyoruz. Ama eğitim fakültelerinde aynı durumu göremiyoruz. Eğitim fakültelerinde öğretim üyesi başına düşen sayısı öğrencisi sayısı MEB'in iki katı. Bu büyük bir eksiklik, bunu kabul edebilirim" dedi.     

Haberin Devamı

"Değerler eğitimi"     

Çocuklara ve gençlere fazla bilgi vermenin "insan hakkı ihlali" olduğunu vurgulayan Tekin, "Müfredatımızı, programlarımızı içerik olarak hafifleteceğiz. Daha az bilgi ama daha çok verilen bilgiyi kullanabilecek, onlardan analizler üretebilecek bir müfredat oluşturmaya çalıştık. Birinci çıkış noktamız buydu" diye konuştu.     

Tekin, müfredat çalışmasında haftalık ders saati sayısını azaltacaklarını ve "değerler eğitimi" vermeye başlayacaklarını belirterek, "15 Temmuz örneğinde olduğu gibi dini, etnik kimliği, siyasi kimliği, bu coğrafyayı bir arada tutabilecek referans değerlerimiz var. Bu değerlerin çocuklarımızla paylaşılması gerekiyor. Bizim müfredata yaptığımız üçüncü katkı budur" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!