Muallakat nedir? Ne anlama gelir? TDK'ya göre muallakat kelimesinin sözlük anlamı

Güncelleme Tarihi:

Muallakat nedir Ne anlama gelir TDKya göre muallakat kelimesinin sözlük anlamı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2022 22:06

Türkçe kelimeler geldikleri yer ve kullanımına göre cümle içerisinde kullanılmaktadır. Muallakat kelimesi edebi yönü bulunan kelimelerden biridir. Osmanlı döneminden günümüze kadar uzanan muallakat kelimesi şairlerin kullandıkları yazı dilidir. Kaside anlamına da gelen muallakat sözcüğü günümüzde yazılan şiirler içerisinde de geçirilmektedir. Muallakat nedir, ne anlama gelir ve TDK sözlük anlamı nedir hakkında merak edilenleri sizler için derledik.

Haberin Devamı

Muallakat Osmanlıca olan kelimelerden biridir. Özellikle arap bölgelerinde kullanımı devam eden bu kelime günümüzde farklı kaynaklar aracılıyla dilimize de geçmiştir. Muallakat kelimesi anlam bakımından da merak edilen soruları yanıtlamaktadır. Özellikle bu kelimenin kullanım alanları pek çok kişi tarafından merak edilerek araştırılmaktadır.

 Muallakat Nedir?

 Muallakat kelimesi Arap şairlerin duvarlara yazıkları şiir ya da kasideleri anlamını taşır. Geçmişten günümüze şiir yazan kişiler yazdıkları eserlerde mallakat anlamına yönelik hazırlanmaktadır. Duvara yazılan şiir dizeleri olarak bilinmektedir.

 Muallakat Ne Anlama Gelir?

 Muallakat kelime anlamı meşhur kasidelerin Kabe duvarlarına yazılması olarak çevrilmektedir. Günlük hayatta pek çok kişi bu kelime anlamını merak etmektedir. Kabe duvarlarına yazılan şiir ya da meşhur kasideler anlamına gelmektedir.

Haberin Devamı

 TDK'ya Göre Muallakat Kelimesinin Sözlük Anlamı Nedir?

 Muallakat kelimesi Osmanlıcadan Arap diline ve günümüzde Türkçeye kadar uzanmaktadır. Bu kelime anlamı İslam öncesinde Arap şairlerin meşhur olan kasidelerini Kabe duvarlarına yazması olarak bilinmektedir. TDK sözlük anlamında da muallakat kelimesi bu şekilde çevrilerek kullanım alanları da belirtilmektedir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!