Milli Savunma Bakanlığı sınavı ne zaman? MSÜ sınav yerleri ne zaman açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

Milli Savunma Bakanlığı sınavı ne zaman MSÜ sınav yerleri ne zaman açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2018 20:38

Milli Savunma Bakanlığı sınavı için kısa bir süre kaldı, sınav tarihi ve yerleri için araştırmalar başladı. Milli Savunma Üniversitesince 2’nci Seçim Aşamalarına çağrılacak askeri öğrenci adaylarını tespit etmek amacına yönelik sınav, ÖSYM tarafından yapılacak ve değerlendirilecek. Peki Milli Savunma Bakanlığı sınavı ne zaman? MSÜ sınav yerleri ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

MSÜ sınav yerleri, başvuruda bulunan vatandaşların araştırdığı konu oldu. Askeri okullarda eğitim görüp, şanlı Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görev almak isteyen gençlerin merakla beklediği Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınav yerleri, ÖSYM tarafından açıklanacak. 

MSÜ sınav giriş yerleri, TSK'da görev almak isteyen gençler tarafından araştırılmaya başlandı. Subay ve astsubay gibi görevlerde yer alabilmek için eğitim alacak olan adaylar, bu süreci başarıyla tamamladıktan sonra görev alanlarına gidecek. Peki, tüm bunların başlangıç noktası olan MSÜ sınav giriş yerleri ne zaman açıklanacak? İşte, detaylı bilgiler

MSÜ SINAV GİRİŞ YERLERİ NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

MSÜ sınav giriş yerleri, sınavın yapılacağı hafta içerisinde (12-17 Mart) yayımlanacak. Adaylar, Sınava Giriş Belgelerini, sınavın yapılacağı hafta içinde T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edinebilecek. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı yer alacaktır. Hiçbir aday sınava giriş belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giremez.

Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giren adayın sınavı geçersiz sayılır.

Adayın sınava gireceği binayı, adres bilgisini teyit etmek amacı ile önceden gidip görmesi sınav günü adaya kolaylık sağlayacaktır. Sınava Giriş Belgesi adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

Haberin Devamı

SAAT 10.00'DAN SONRA SALONA ALINMAYACAKLAR

Sınava girecek adayın yüzü, kimlik tespitini sağlayacak biçimde açık olmalıdır. Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için, adayların sınava girecekleri binanın kapısında sınav saatinden en az 1 saat önce hazır bulunmaları gerekmektedir.

Adaylar, saat 10.00’dan sonra sınav binalarına; sınavın cevaplama süresi başladıktan sonra sınav salonlarına alınmayacaklardır.

BAKMADAN GEÇME!