MSÜ için geri sayım başladı

Güncelleme Tarihi:

MSÜ için geri sayım başladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2021 09:42

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (MSÜ) için geri sayım başladı. Ölçme Yerleştirme ve Seçme Merkezi (ÖSYM) tarafından uygulanacak olan MSÜ, 4 Nisan’da günü tüm il merkezlerinde yapılacak.

Haberin Devamı

Sınav, saat 10.15'te başlayacak ve 135 dakika sürecek. MSÜ’de ortaöğretim düzeyinde beş seçenekli çoktan seçmeli 120 sorudan oluşan test uygulanacak. Sınava girecek adayın yüzünün, kimlik tespitini sağlayacak biçimde açık olması gerekiyor. Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için, adayların sınava girecekleri binanın kapısında sınav saatinden en az 1 saat önce hazır bulunmaları gerekiyor. Adaylar, saat 10.00’dan sonra sınav binalarına; sınavın cevaplama süresi başladıktan sonra sınav salonlarına alınmayacaklar. Adaylar, sınav salonuna Sınava Giriş Belgesi ile Nüfus Cüzdanı/T.C. Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaportunun aslı kontrol edilerek alınacaklar.

MSÜ SINAV GİRİŞ YERLERİ NASIL SORGULANIR?
MSÜ sınavı için giriş yerleri geçtiğimiz hafta açıklandı. SINAV giriş yerleri, ÖSYM’nin aday işlemleri sistemi üzerinden sorgulanabiliyor. Adaylar sisteme T.C. kimlik numarası ve şifre ile giriş yaparak sınav giriş yerlerini sorgulayabilir.

Haberin Devamı

SINAV GİRİŞ YERLERİ İÇİN TIKLAYIN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!