Motosikletle eğitim turu

Güncelleme Tarihi:

Motosikletle eğitim turu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2022 07:00

Finansçı Vedat Pekak, hem çocukluk hayali olan motosikletle Türkiye turunu yaptı hem de Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) işbirliği ile yardım toplayarak, 90 çocuğun bir yıllık eğitim masraflarının karşılanmasını sağladı.

Haberin Devamı

Finans danışmanı Vedat Pekak, 8 Temmuz’da motosikletiyle Türkiye turuna çıktı. Çocukluk hayali için yollara düşen Pekak, 23 günde 35 il gezdi ve toplam 6 bin 300 kilometre yol yaptı. Gezileri sırasında da boş durmadı ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ile işbirliği yaparak, gittiği şehirlerden çocukların eğitimi için bağış topladı. Böylelikle 90 çocuğun bir yıllık eğitimleri için burs elde etti. Eğitime her zaman önem verdiğinin altını çizen Pekak, turu ve kampanya sürecini şöyle anlattı:

Motosikletle eğitim turu


İYİ Kİ BU YOLA ÇIKMIŞIM

“Çocukken Türkiye haritası çizerdim ve ‘Bu haritanın dış çevresini dolaşmak istiyorum’ derdim. Çocukların iyi eğitim almalarına destek vermek istiyordum. TEGV ile görüştüm ve çocukların eğitimi için bir farkındalık yaratmak istediğimi söyledim. TEGV kabul edince motosikletimle ‘81 şehir 81 çocuk’ diyerek yola çıktım. Amacım 81 ilden bir çocuğun eğitim masrafı için bağış toplayabilmekti. 35 il gezdim. Rota üzerindeki TEGV’in öğrenim birimlerini ve eğitim parklarını ziyaret ettim. Toplanan bağışlar direkt TEGV’e iletildi. Hedeflediğim 81 çocuğu aşarak 90 çocuğun bir yıllık eğitim masrafı için TEGV’e bağış toplamayı başardım. Benim için müthiş bir serüven oldu. İyi ki bu yola çıkmışım dediğim çok fazla an oldu.”

Haberin Devamı

6 BİN 300 KM YOL GİTTİ

Vedat Pekak, yolculuğuna İstanbul’dan başladı. Sırasıyla; Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Ardahan, Kars, Iğdır, Ağrı, Van, Siirt, Bitlis, Batman, Mardin, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Hatay, Adana, Mersin, Antalya, Muğla, İzmir, Aydın, Manisa, Çanakkale illerini geçti. Tekirdağ ile turunu sonlandırdı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!