Moldova bayrağı anlamı nedir? Bayrakta hangi renkler bulunur? Renklerinin anlamları

Güncelleme Tarihi:

Moldova bayrağı anlamı nedir Bayrakta hangi renkler bulunur Renklerinin anlamları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2022 18:06

Moldova bayrağı, sıklıkla araştırılan bayraklardan biridir. Özellikle kullanım anlamı olarak da önem taşıyan bayraklar arasındadır. Bu bakımdan Moldova bayrağı anlamı nedir öğrenebilir ve bayraktaki renkler hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Moldova bayrağı anlamı nedir? Bayrakta hangi renkler bulunur detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Moldova bayrağında mavi renk çalışkanlığı, sarı renk yer altı zenginliklerini, bayrağın dalgalanan kısmındaki kırmızı renk ile özgürlük uğruna dökülen kanları temsil eder.

MOLDOVA BAYRAĞI ANLAMI NEDİR?

Her ülkenin kendi bayrağı ve bu bayrakların da birer anlamları vardır. Bu nedenle ülke bayraklarının anlamlarını öğrenerek ülke hakkında bilgi sahibi olmak mümkündür. MOLDOVA BAYRAĞI uzunlamasına üçe bölünmüş şekilde renklere ayrılmış bir bayrağa sahiptir. Sol tarafından sırasıyla mavi, sarı ve kırmızı renkler vardır. Sarı rengin üzerinde bayrağın tam ortasına gelecek şekilde kartal motifi vardır.

Bayraktaki mavi renk çalışkanlığı ve özgürlüğü temsil eder. Ortadaki sarı renk ülkede bulunan yer altı zenginliklerini temsil ederken kırmızı renk ise özgürlük uğruna dökülmüş olan kanları temsil etmektedir. Sarı rengin ortasında ve bayrağın da tam ortasında yer alan kartal ise Moldova ırkının Latin kökenini temsil eder. Kartalın ağzında haç ve elinde de zeytin dalı vardır. Kartalın tam ortasında kalkanın içinde yer alan bir yaban öküzü motif edilmiştir.

BAYRAKTA HANGİ RENKLER BULUNUR? RENKLERİNİN ANLAMLARI

Moldova bayrağında mavi, sarı ve kırmızı renkler vardır. Bayrağın tam ortasında bir kartal vardır ve bu kartal halkın kökeninin Latin kökenli olmasını simgeler. Mavi renk ile Moldova halkının çalışkanlığı ve aynı zamanda özgürlüklerine düşkünlükleri anlatılır. Sarı renk ülkenin yer altı zenginliklerini anlatır. Bayrağın dalgalanan son kısmında bulunan kırmızı renk ise özgürlük için dökülen kanları temsil eder.

 

BAKMADAN GEÇME!