Miniklere de uzaktan karne

Güncelleme Tarihi:

Miniklere de uzaktan karne
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2020 10:22

Okulöncesinde, ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki gibi karne zaten verilmiyor. Ama öğretmenlerin gözlemlerini ve gelişim raporlarını içeren belgeler düzenleniyordu. Milli Eğitim Bakanlığı’nca (MEB), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine aykırı olacak şekilde okulöncesi eğitim kurumlarında, eğitim öğretim dönemi bitiminde ‘belge töreni’ adı altında organizasyonlar yapılmayacağı, sene sonu belgelerinin elektronik ortamda velilerin erişimine açılacağı bildirildi.

Haberin Devamı

MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğünce ‘Okul Öncesi Eğitimde Sene Sonu İşlemlerine’ ilişkin Bakan Yardımcısı Mustafa Safran imzasıyla 81 il valiliğine yazı gönderildi. Yazıda, 16 Mart'tan itibaren eğitim ve öğretime ara verildiği anımsatılarak, okulöncesi eğitimde, ilkokul ve ortaokullarda olduğu gibi not verme, ortalama puan hesaplama ve sınıf geçme gibi iş ve işlemler olmadığı, salgın sürecinde de konuya ilişkin Okul Öncesi Eğitim ve ilköğretim Kurumları Yönetmeliği'nde değişiklik yapılmadığı belirtildi.

Okulöncesi eğitim kurumlarındaki sene sonu iş ve işlemlerinin mevzuat hükümlerine göre yürütüleceği belirtilen yazıda, şu ifadeler yer aldı:
"Öğretmenler, birinci ve ikinci dönem yapılan yüz yüze eğilimdeki gözlemlerine dayanarak gelişim raporlarını doldurabilecekler. Uzaktan eğitim yoluyla çocuklarla etkileşim içinde bulunan öğretmenler ise bu süreçteki gözlemlerini de gelişim raporlarına yansıtabilecekler. Kovid-19 salgın tedbirlerine aykırı olacak şekilde belge töreni adı altında organizasyonlar yapılmayacak olup söz konusu sene sonu belgeleri elektronik ortamda velilerin erişimine açılacak."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!