Minik gitaristlerden mini konserler

Güncelleme Tarihi:

Minik gitaristlerden mini konserler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2022 07:00

Bitlis’in Mutki ilçesine bağlı İkizler köyündeki ortaokulun 8 kız öğrencisi, müzik öğretmenleri Adem Kaya’nın çabalarıyla gitar çalmayı öğrendi. Eski Türk filmleri müziklerinden oluşan bir repertuar hazırlayan öğrenciler, yakın köylerde mini konserler düzenliyor.

Haberin Devamı

Bitlis merkeze yaklaşık 60 kilometre uzaklıkta bulunan İkizler köyündeki Cumhuriyet Ortaokulu’nda müzik öğretmeni Adem Kaya, geçen şubatta kız öğrencilerine gitar çalmayı öğretmeye karar verdi. Gitar sayısı ve kısıtlı imkânlar nedeniyle en yetenekli 8 kız öğrenciyi seçen Kaya, Halk Eğitim Merkezi’nden aldığı destekle de çalışmalara başladı. Kursa devam eden 8 öğrenci, kısa sürede gitar çalmayı öğrendi. Kaya, öğrencilerle çevrelerindeki köylere giderek mini konserler vermeye başladı. Her geçen gün daha iyi çalan öğrenciler, konserlerine devam edeceklerini belirtti. 

KONSER TEKLİFLERİ

Öğrencilerinin farklı yeteneklere sahip olduğunu dile getiren Adem Kaya, “Öğrencilerim, kısa zamanda büyük başarı elde ettiler. Onlarla birlikte eski Türk filmi müziklerinden oluşan bir repertuar hazırladık. Şimdi köylere giderek mini konserler veriyoruz. İlk başladıklarında çok heyecanlıydılar, şimdi sahne korkularını da yendiler. Aldığımız olumlu tepkiler ise beklentilerimizin çok daha üzerinde. Bizden haber alan birçok köyden de konser teklifi alıyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!